Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland øyner revansje: – Jeg har mer kontroll nå

Espen Blaker

Oppdatert 07/03/2024 klokken 13:48 GMT+1

Viktor Hovland melder om en positiv formkurve før Arnold Palmer Invitational, en turnering han har vært nære å vinne flere ganger.

Optimistisk Hovland før storturnering: – Det går definitivt i riktig retning

  • Se Viktor Hovlands åpningsrunde i Arnold Palmer Invitational på discovery+ torsdag fra kl. 16:15
ORLANDO (Discovery):
Etter en to ukers pause, hvor han blant annet valgte å droppe Cognizant Classic på "hjemmebane", er Viktor Hovland tilbake på PGA-touren og storturneringen Arnold Palmer Invitational.
26-åringen har ikke fått noen drømmestart på 2024-sesongen, og under Genesis Invitational utviste han til tider stor misnøye med eget spill både på og utenfor banen.
Men nå er han tilbake på en bane han trives svært godt på, og skal man tro hovedpersonen selv kan det fort bli en svært morsom uke sett med norske øyne.

Lovende utvikling

– Du var ikke veldig happy med eget spill i Genesis. Hvordan er følelsen nå?
– Definitivt bedre. Jeg føler at ting går i riktig retning. Men det er ikke så lett som man skulle håpe på, det er jo sånn denne sporten er. Men det går i riktig retning og jeg har mer kontroll på hva ballen gjør. Men det er ikke helt der det skal være enda. Forhåpentligvis løser det seg til slutt, sier Hovland til Discovery.
Det kokte til tider over for Hovland i Genesis Invitational (saken fortsetter under):
picture

Kaster kølla i frustrasjon: – Det sier det meste

26-åringen har flere ganger uttalt at han ikke har noen interesse av å stille til start i turneringer om han ikke tror han kan vinne. Det var blant annet begrunnelsen han ga da han valgte å droppe Cognizant Classic.
– Nå er du tilbake - betyr det at du tror du kan vinne denne uken?
– Ja, altså... jeg føler ihvertfall at jeg kan spille bra. Det må ikke være perfekt for at jeg kan score bra, men det blir mye tøffere - ihvertfall på denne banen her - om ballstrikingen ikke er helt ideell. Jeg skal ikke si at jeg er helt ute av det, men jeg er ikke like selvsikker som jeg har vært før andre turneringer tidligere.

Skryter av treneren

For første gang har Hovland med seg sin nye trener Grant Waite i en turneringsuke. Ifølge Hovland har de to hatt en meget lovende start på samarbeidet.
– Det er veldig bra å ha han med her ute. Han er veldig smart, veldig flink. Vi vet hva vi må gjøre, men det er vanskelig for meg å finne en følelse som får det til. Da har vi en del diskusjoner og prøver og feiler. Så jobber vi oss i den retningen hvor ting føles bra. Vi har allerede gjort mange gode endringer.
Waite uttalte til Discovery at det kun er et spørsmål om tid før Hovland finner tilbake til godfølelsen med det lange spillet.
– Føles det sånn ut for deg også?
– Nei, det gjør jo ikke det! Det er det som er crazy med denne sporten her. Plutselig knekker du en kode, havner i en god "groove" og så plutselig er det bra igjen. Det er litt irriterende med den sporten her.
Se intervjuet med Waite her (saken fortsetter under):
picture

Se intervjuet med Hovlands nye trener

Hovland har en meget god historikk i denne ukens turnering. Han var i seierskampen i både 2022 og 2023, hvor han spesielt i førstnevnte har uttalt til Discovery at han følte han ga bort seieren.
– Gir de to siste års opplevelser deg ekstra motivasjon og revansjelyst?
– Ja, de gjør jo det. Jeg har jo spilt her en del ganger nå, og føler jeg kjenner banen veldig godt. Det er en bane som passer veldig meg bra når jeg kjenner at ballstrikingen sitter. For det er veldig tøft fra tee til green, og nå som nærspillet er bedre kan jeg misse noen greener og det er ikke katastrofe. Mens før klarte jeg å separere meg en del bare ved å slå ballen dritbra. Så hvis jeg kommer nærmere det, da liker jeg virkelig sjansene mine her ute.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame