Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands nye trener: – Han kan overgå 2023-sesongen

Espen Blaker

Oppdatert 06/03/2024 klokken 08:09 GMT+1

For første gang er Grant Waite på plass med Viktor Hovland i en turnering. 59-åringen tror sin nye elev kan finne tilbake til storformen når som helst.

Se intervjuet med Hovlands nye trener

  • Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational fra kl. 16:10 torsdag på discovery+
ORLANDO (Discovery):
Allerede før klokken 10 lokal tid, som er tidlig til han å være, var Viktor Hovland på plass på driving rangen to dager før Arnold Palmer Invitational.
Sammen med seg hadde han som vanlig caddie Shay Knight og fysisk trener Matt Roberts. Men for første gang var også Hovlands nye trener, Grant Waite, på plass.

Slik startet samarbeidet

Waite, som har base i Florida, har jobbet med Hovland siden årsskiftet, da det ble klart at nordmannen hadde avsluttet samarbeidet med Joe Mayo.
Så hvordan kom samarbeidet egentlig til?
– På ulike tidspunkter gjennom fjoråret sendte Viktor og Joe, som er en god venn, meg videoer av svingen hans for å få mine synspunkter. Vi hadde noen samtaler, og Viktor likte det jeg hadde å komme med, sier Waite til Discovery.
– Han hadde noen ting i svingen som han ikke klarte å løse, selv om han hadde et helt fantastisk år. Joe gjorde en utrolig god jobb med nærspillet hans, men Viktor var fremdeles ikke happy med stabiliteten i ballstrikingen. Så ved slutten av året kom de til den avgjørelsen de gjorde, og Viktor bestemte seg for å snakke med meg og se om jeg hadde noen ideer som kunne hjelpe ham.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Kommentatorene tar av etter vanvittig Hovland-birdie: – Den er så rå!

Dårlige vaner

Denne uken er første gang Waite er med Hovland i turneringssammenheng, men samarbeidet startet allerede før jul.
– Jeg jobbet med han én dag, så dro han til Norge og skuflet snø. Dette er jo første gang jeg er med ham i en turnering, men vi har jobbet mye gjennom video og så har jeg også kjørt ned til han og jobbet med ham her i Florida. Vi har jobbet ganske hardt de siste par månedene, sier Waite.
– Hvordan har de månedene vært for din del, hva har du sett?
– Det er jo sånn at på ulike stadier av karrieren vil man jobbe mer med svingen om man ikke føler at man har helt kontroll på eget spill, eller at det er noe galt. Viktor vet at ting er ikke der de helt skal være. Han har utviklet noen vaner, tendenser, som ikke har vært bra for ham.
Men det er likevel ikke store endringer som skal gjøres.
– Vi prøver ikke å finne opp hjulet på nytt her. Vi prøver ikke å endre svingen hans. Vi ser på det som at "OK, her er det du gjorde når du svingte veldig bra, her er du nå, dette er det du trenger å gjøre for å ta tilbake kontrollen." Det er den siste prosessen der som er utfordringen.
– Når man skal prøve å bryte med et mønster i svingen, handler det om å få inn nok repetisjoner. Det krever hardt arbeid, og det er der han er nå, sier Waite.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Boblet over for Hovland: – Oi, såpass!

– Det kan skje når som helst

Mange golfglade nordmenn undrer nok på hva som skal til for at Hovland kommer tilbake på nivået han var på i siste halvdel av fjorårssesongen. Waite kommer med en oppløftende beskjed.
– Det kan skje når som helst. Det kan skje i morgen. Han har allerede endret en del ting som vi ønsket at han skulle gjøre. Men når vi så på mønsteret hans de siste seks månedene opp mot de siste fem årene før det, er det veldig forskjellig. Det er en ukomfortabel prosess, men når du først skjønner det så er det en følelse som du kan få over natten.
For Waite er ikke bekymret for sin nye elev.
– Tror du han kan komme tilbake på et nivå som gjør at han kan være i stand til å matche det han gjorde i fjor?
– Jeg tror ikke han bare kan matche det, jeg tror han kan gjøre det enda bedre. Nærspillet hans er veldig bra, så må vi bare få det lange spillet tilbake der det var. Selv i fjor var han for ustabil til tider, så jeg tror han kan gjøre det bedre enn i fjor. Det betyr å vinne majors. Han har den kompetitive evnen, vi må bare få svingen tilbake der at han kan slå de slagene han ønsker. Da vil han gå ut og slå folk.
Se Hovlands åpningsrunde på torsdag fra kl. 16:10 på discovery+!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame