Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener forbud bør revideres – norsk utøver fikk sjokk over holdningen i USA

Publisert 28/07/2021 klokken 18:02 GMT+2

I dag står hasj på dopinglisten, men friidrettssjef Sebastian Coe mener regelverk bør revurderes på det området. Det norske håpet i stavsprang, Sondre Guttormsen, ble overrasket over holdningen til hasj i USA da han bodde der.

Sondre Guttormsen

Foto: Getty Images

TOKYO/OSLO (Eurosport.no):
– Den bør vurderes.
Det sa sjefen i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe, på en pressebrief i Tokyo, ifølge Reuters.
Uttalelsene kommer i kjølvannet av at Sha'Carri Richardson går glipp av OL i Tokyo. Hun testet positivt på cannabis under det amerikanske mesterskapet i juni. I flere delstater i USA er cannabis lovlig eller avkriminalisert.
Coe mener regelverket må sees på.
– Det er det riktige å gjøre. Ingenting er hugget i stein og man må tilpasse seg og innimellom revurdere ting. Det er riktig at Athletics Integrity Unit ser på dette. Jeg har snakket med formann David Howman, og de har sagt at de skal se på det i lys av hva som har skjedd, fortsatte Coe.
Sett denne fra OL? Saken fortsetter under videoen:
picture

Mister fullstendig styringen i finalen: – Dette har aldri skjedd før!

Norges håp i stav, Sondre Guttormsen, har bodd flere år i California hvor cannabis er lovlig. Selv fikk han sjokk over den hverdagslige holdningen til det som er et forbudt stoff i Norge.
– Det er veldig annerledes. Slik som jeg husker det fra jeg var liten av i Norge, var beskjeden at de som røyker hasj går det galt for. Da jeg kom til USA, fikk jeg litt sjokk. Der var det slik at alkohol og cannabis nesten var det samme, og man tok det for å ha det gøy og for å slappe av. I California er det lovlig, og jeg har kompiser som bruker det, men som sagt er det ulovlig og jeg har holdt meg unna det. Jeg regner med å fortsette med det. Det er vel neppe det som får meg over seks meter, sier Guttormsen til Discovery.
Det er tre kriterier som ligger til grunn for hvilke stoffer som blir forbudt, og kun to av kriteriene trenger å være oppfylt for å havne på listen:
1. Stoffer eller metoder som har potensial til prestasjonsforbedring
2. Helserisiko for utøver
3. Brudd på idrettens anseelse
Guttormsen synes det er bra at Coe uttaler seg og vil være med på å skape en endring i regelverket og holdninger, men påpeker at utøverne må til enhver tid følge gjeldene regelverk.
– Når man først har tre kriterier på hva som er forbudt, synes jeg man skal følge det om det gjelder cannabis eller om det gjelder noe annet. Man skal følge det som er regel, og så kan man mene hva man vil, om det er tull eller hva man måtte mene. Når det er en regel skal man forholde seg til det. I konkurranse er det ulovlig og da er det ikke vits i å tulle med det, avslutter Guttormsen.
Sett denne?
picture

Tårevåt avskjed for OL-veteranen: – Takk til alle som har holdt ut

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame