Populære sporter
All sport
Vis alt

Pengeregn over Indias OL-helt

Eurosport
AvEurosport

Publisert 08/08/2021 klokken 15:27 GMT+2

Indiske myndigheter og sponsorer lover Neeraj Chopra penger og gaver til en verdi av over 17 millioner kroner etter hans OL-gull i spyd.

Neeraj Chopra won the Olympic titel in Javelin throw

Foto: Getty Images

23-åringen kastet 87,58 i lørdagens spydfinale og sikret Indias første friidrettsgull noensinne. Bare en gang tidligere har en utøver fra verdens nest folkerikeste land vunnet individuelt OL-gull. Det var skytteren Abhinav Bindra i 2008.
Myndighetene i hjemstaten Haryana nord i landet lover Chopra en bonus på 60 millioner rupi (om lag sju millioner kroner). Indiske bedrifter stiller seg i kø for å støtte ham, og han trenger ikke å bekymre seg for sin økonomiske framtid.
Indias cricketforbund og en av landets beste cricketklubber har lovet å gi ham 1,2 millioner kroner hver, som overgår gullbonusen fra landets OL-komité. Den er på 880.000 kroner.
picture

Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm

Helter

– Vi må gjøre våre utøvere til helter slik at vi kan forvandles fra en nasjon av sportselskere til en nasjon av idrettsutøvere, sier Byju Raveendran, eier av ett av firmaene som vil belønne Chopra.
India har vunnet ti OL-titler gjennom tidene, men åtte av dem er tatt av landets landhockeylag, den siste i 1980.
I friidrett var spydgullet den første medaljen på 121 år.

Rekord

–Jeg føler at vi har gått glipp av mange medaljer med liten margin, så dette var viktig. Etter min seier føler jeg at vi kan oppnå hva som helst, sa Cnopra.
Tokyo-lekene ble Indias mest suksessrike OL noensinne, med ett gull, to sølv og fire bronse.
picture

OL-utøver vekker oppsikt: Gjør han det med vilje?

Det ble medaljer også i bryting, badminton, boksing og landhockey. Også de verdsettes.
Da bryteren Mirabai Chanu vant sølv tidlig i OL og sa at hun lengtet etter en pizza, erklærte en stor indisk pizzakjede at hun spiser gratis der resten av livet.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame