• Se Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen fra 00:30 natt til torsdag på discovery+
TOKYO (Discovery):
Viktor Hovland får sjelden gå i fred enten det er i USA, Tokyo eller i Norge. Det fikk nordmannen merke godt i forkant av OL da han var hjemme i Norge.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21
På plass i Tokyo forteller Hovland hvordan han oppfattet den mye omtalte episoden i Larvik da han skulle spille golf med noen kompiser.
Kort fortalt: Hovland booket seg tid på banen i Golfbox, et system som er tilgjengelig for alle golfere, og ryktene om at Norges beste golfer skulle i aksjon spredde seg raskt. Over 200 tilskuere møtte opp for å se Hovland i aksjon, ifølge Norsk Golf.
Saken fortsetter under videoen.

Norges «ukjente» golfhåp: – Viktor syntes jeg var en drittsekk

Stor overraskelse: – Litt sykt

Hovland innrømmer at han ble litt sjokkert.
– Ja, det var ikke et sjakktrekk å melde seg på i Golfbox akkurat, men da det kom så mange var det litt sykt. Det var jo det, sier Hovland til Discovery.
– Men det er hyggelig at folk bryr seg så mye og gidder å ta seg turen ut dit. Men jeg er ikke keen på at det er sånn hver gang jeg skal ut og spille liksom. Det er greit å ha litt alenetid også, erkjenner han.
Saken fortsetter under videoen.

Frykter hoverende Hovland: – Da gidder jeg ikke snakke med ham

Hovland: – Håper folk skjønner det

Hovland har i Discoverys golfpodcast FORE! snakket om overgangen til profftilværelsen. Blant annet måtte han ta grep med å lære seg å si nei til det som ble stadig flere henvendelser fra media og fans.
Hendelsen i Larvik nådde for øvrig Golf Digest, verdens største golfmagasin.
Også i Larvik måtte Hovland til slutt sette ned foten.
– Jeg signerte litt autografer og tok bilder på rangen da folk kom opp, men så kom hele røkla. Da må man ta noen valg. Det er ikke så lett bare å si ja til en og nei til en annen. Da må man være fast bestemt på at det ikke går liksom. Vi får håpe folk skjønner det liksom. Når man er i en sånn posisjon må man si litt nei. Jeg merker at tiden min er en litt større ressurs som man må ta vare på, forklarer nordmannen.
Saken fortsetter under videoen.

Se oppsummering av nattens OL-høydepunkter

Forstyrret i maten: – Folk er blitt så frekke

Kristian Krogh Johannessen er Norges andre herregolfer i Tokyo. De siste ukene har han merket det stadig økende trykket på Hovland. OL-kompisen mener det må være slitsomt å være så populær.
– Ja, det tror jeg. Han har vært hjemme og trent litt den siste uken. Folk er blitt så frekke. Han kan sitte og spise og være midt i maten og fortsatt kommer folk bort for å spørre om bilder og autograf og sånt. Jeg tror det er ganske slitsomt, men han takler det på en veldig god måte, sier Krogh Johannessen.
– Kan du ta noe av stjernestatusen og lette på trykket her nede?
– Absolutt ikke. Folk har heller lyst til å ta bilder med det trynet enn mitt, så det får de bare fortsette med, smiler Krogh Johannessen og ser bort på Hovland.
Sett denne?

Frykter hoverende Hovland: – Da gidder jeg ikke snakke med ham

Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56