Se Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen fra 00:30 natt til torsdag på discovery+
TOKYO (Discovery):
Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen har vært på plass i Tokyo i noen dager, men lite minner om alvoret som faktisk står på spill.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21
De to norske golfhåpene fleiper med hverandre, går med lave skuldre og selv tildekket med munnbind kan man se at det stråler av deres øyne.
Se hele den innholdsrike pressekonferansen med Hovland og Krogh Johannesse i forkant av turneringen:

Se hele Hovland-showet: Må svare på frekke meldinger fra OL-kompisen

Rykker frem i køen

Men ikke alle golfstjernene ankom OL-byen som planlagt. For få dager siden ble det kjent at amerikanske Bryson DeChambeau og den spanske verdenseneren Jon Rahm måtte trekke seg etter å ha testet positivt på corona.
Turneringen mister dermed to attraksjoner, men sett med norske øyne vil dette gjøre at gullet er enda nærmere Hovland.
Discoverys golfekspert, Suzann «Tutta» Pettersen, har allerede spådd OL-medalje til Hovland.
Nå gjør PGAs power ranking det samme. Der kommer det frem at de kun har Collin Morikawa og Xander Schauffele som større favoritter.

– Han liker det ikke

Hovland er ikke kjent for å sette seg klare målsettinger før han skal spille – i hvert fall ikke utad. Kristian Krogh Johannessen bor med Hovland i Olympic Village, etter at de flyttet fra et hotell for å få bedre fasiliteter, og kjenner Oslo-gutten bedre enn de aller fleste.
Hokksund-gutten har uttalt at han selv minst kan klare topp åtte med stabilt spill. Selv om ekspertene er samstemte om at Hovland kan lukte på medalje, og kanskje også gull, forklarer Krogh Johannessen hvorfor vi ikke kommer til å høre Hovland melde at han skal ta medalje.
– Han tenker det i sitt eget hode. Han bare sier det ikke. Han går så klart for gull, det er ikke noen tvil om det. Han er jo en av gullfavorittene. Det skal du ikke tenke på, sier Krogh Johannessen til Discovery.
– Hvorfor melder han det ikke selv?
– Nei, han liker ikke å sette målsettinger eller noe som helst. Han gjør aldri det. Det funker for han og hvis han ikke har lyst til å tenke over det, så får han slippe det.

Får Hovland til å flire

Noen meter unna ute i sola på Kasumigaseki Country Club står Hovland. Han humrer godt når han hører hva landsmannen sier.
– Han er ikke dårlig på å melde akkurat. Turneringen har ikke startet engang, men det er to spillere som hadde veldig store ambisjoner om å vinne og være i medaljekampen. Med de som ikke er i feltet øker det oddsen selvfølgelig, men ingenting er for gitt, sier Hovland til Discovery.
I stedet sender han ballen i retur til sin OL-kompis.
– Jeg har spilt med Kristian de siste par ukene. Han ser bra ut og er kapabel til å spille veldig mye bra golf. Det er veldig, veldig mange i det feltet her som kan være der oppe, mener Hovland.
Underveis på pressekonferansen kom det frekke stikk i begge retninger. Hovland er tydelig på at han setter pris på å ha med seg en landsmann.
– Han var egentlig barnepass på meg før, men nå føler jeg at det kanskje er litt mer omvendt. Vi har bra stemning og det er hyggelig å ha han med, sier Hovland.

Slik vurderer Hovland banen

Rett før avreise til Tokyo strålte Hovland på golfbanen på Bogstad. Etter 15 spilte hull lå han 12 slag under par. Det kan vitne om at medaljeformen er på plass.
– Vi stakk ut der og spilte litt og hadde en runde som var veldig bra. Jeg avsluttet ikke helt perfekt der, men det var bra forberedelse til denne uken, sier Norges beste golfspiller.
Banen i Tokyo er han også i gang med å lære.
– Jeg har ikke spilt så veldig mange hull ennå, men jeg har sett alle 18 hullene. Den krever litt. Det er en god miks av noen lange par fire hull og lange par fem hull, og noen kortere par fire hull som man kan drive eller slå en del wedger, så du må egentlig ha alle slag i baggen her. Jeg føler at spillet mitt har kommet seg veldig de siste par ukene. Så handler det bare om å være tålmodig og sette alt sammen, mener Hovland.
Krogh Johannessen slår ut natt til torsdag kl. 02.14. Han går med polske Adrian Meronk og Gunn Charoenkul fra Thailand. Hovland starter en time senere, altså kl. 03.14. Med seg har han australske Cameron Smith og Garrick Higgo fra Sør-Afrika.
Sett denne?

Norges «ukjente» golfhåp: – Viktor syntes jeg var en drittsekk

Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56