Populære sporter
All sport
Vis alt

Japanske fans vekker oppsikt (igjen)

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 24/11/2022 klokken 09:59 GMT+1

Japan tok en sensasjonell seier mot Tyskland, men nok et mesterskap har de også bemerket seg utenfor banen.

HENDENE FULLE: Japanerne gikk rett fra å feire et av VMs største sjokk til å plukke søppel

Foto: Getty Images

Japan - Tyskland 2-1 (0-1)
Japan har fått en drømmestart på fotball-VM i Qatar etter seieren mot Tyskland onsdag. Nå har også supporterne fått oppmerksomhet for sine prestasjoner på tribunen.
Etter kampslutt ble den japanske fansen igjen for å plukke søppel på Khalifa International Stadium. De skal også ha ryddet opp utenfor stadion etter kampslutt.
Den britiske avisen Daily Mail skriver at influenseren Omar Al-Farooq fra Bahrain filmet en video på Instagram der han spurte om hvorfor de plukket opp søppelet.
– Vi er japanere og vi etterlater ikke søppel. Vi respekterer også stedet, skal en supporter ha svart.
Under åpningskampen mellom Qatar og Ecuador skal det også ha vært japanske supportere til stede. Også da skal flere ha blitt igjen for å rydde mellom radene og setene.
picture

Japanske supportere plukker søppel etter seieren mot Tyskland.

Foto: Getty Images

Gjort det før

Det er heller ikke noe nytt at japanske supportere blir igjen etter kampslutt for å rydde opp søppel. Etter en hjerteskjærende exit i åttedelsfinalen mot Belgia i 2018, der Nacer Chadli avgjorde tre minutter på overtid, ble japanerne værende for å fjerne det folk hadde lagt igjen.
Den gang fikk japanerne oppmerksomhet fra hele verden, og både australske, engelske og amerikanske nyhetskanaler plukket opp bildene.
– Det er ikke bare en del av fotballkultur, men en del av japansk kultur. Man hører ofte at folk sier at fotball reflekterer kultur. Et viktig aspekt ved det japanske samfunnet er å alltid forsikre at alt er helt rent. Det er også tilfelle under idrettsarrangementer og innen fotballen, sa Scott McIntyre, som var en Japan-basert journalist, til BBC den gang.
picture

TÅRER OG SØPPEL: I 2018 ble det tårevått da Japan røk ut av VM i Russland. Likevel tok de seg tiden til å rydde stadion

Foto: Getty Images

Spillerne fikk også oppmerksomhet for å vise folkeskikk. Etter tapet mot Belgia tok spillerne seg tid til å rydde hele garderoben før de forlot anlegget. Det samme gjorde landslaget etter triumfen mot Tyskland.

Snudde kampen

I åpningskampen havnet Japan under etter at Ilkay Gündogan satte et straffespark i mål i den første omgangen, men som med Saudi-Arabia mot Argentina, skulle også asiatene stå for et mesterlig comeback.
I den andre omgangen snudde de røde og hvite kampen. To sene scoringer av innbytterne Ritsu Doan og Takuma Asano sørget for at Japan tok med seg tre poeng. Dermed er det plutselig en vidåpen gruppe, med Spania og Costa Rica som de to andre nasjonene.
Spania er også i ferd med å sikre seg tre poeng i gruppe E. Det endte til slutt hele 7-0 over Costa Rica.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame