Populære sporter
All sport
Vis alt

Tyskland-markering før VM-kampen mot Japan: – Menneskerettigheter er udiskutabelt

Joakim Opphus

Oppdatert 23/11/2022 klokken 15:00 GMT+1

Det tyske landslaget markerte sin misnøye mot FIFA med å holde seg for munnen på lagbildet før onsdagens kamp mot Japan i VM i Qatar.

Det tyske landslaget før kampen mot Japan i VM i Qatar.

Foto: Getty Images

Saken oppdateres!
Tyskland var blant landene som ønsket å vise solidaritet med LHBT+-personer med å bruke regnbuefargede «OneLove»-kapteinsbind.
Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) satte foten ned så sent som mandag og truet med sportslige sanksjoner dersom landene valgte å bruke bindene. Det fikk samtlige land til å skrinlegge planene om å bruke bindene.
Før onsdagens kamp mot Japan valgte tyskerne en annen markering i form av å holde seg for munnen under lagbildet.
Det tyske fotbalforbundet skriver på sin twitter at markeringen før kampen ikke er en politisk markering.
– Menneskerettigheter er udiskutabelt. Det burde alle vite, men dessverre så er det fortsatt ikke det. Det er derfor vår beskjed er så viktig for oss. Å nekte oss å bruke kapteinsbindet er som å nekte oss å snakke, skriver det tyske fotballforbundet på twitter.
Flere av de tyske spillerne spiller derimot med sko med regnbuefarger i kampen mot Japan. En av dem er kaptein Manuel Neuer. Det ble i forkant av kampen også spekulert om Tyskland-kapteinen ville spille med det regnbuefargede kapteinsbindet til tross for straffen.
Det valgte han ikke å gjøre, men før kampen måtte en assistentdommer sjekke om Neuer faktisk hadde fulgt FIFAs retningslinjer.
picture

En assistentdommer sjekker hvilket kapteinsbind Manuel Neuer bruker før VM-kampen mot Japan.

Foto: Getty Images

Både Det tyske fotballforbundets øverste ledelse og representanter for tyske myndigheter har reagert skarpt på FIFAs handlemåte i saken. Tyskland har siden valgt å ta FIFA til retten etter forbudet mot kapteinsbindene.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame