Populære sporter
All sport
Vis alt

Trues med sportslig straff av FIFA: – Sjokkerende

Stian Thelen

Oppdatert 21/11/2022 klokken 13:54 GMT+1

England, Wales, Belgia, Sveits, Tyskland og Danmark vil ikke bruke OneLove-kapteinsbindet i VM. Nasjonene var villige til å betale bøter, men istedenfor vil kapteinen risikere å få gult kort dommeren.

OneLove-kapteinsbind

Foto: Getty Images

England, Wales, Belgia, Sveits, Tyskland og Danmark støtter også OneLove-kampanjen. I en felles uttalelse Eurosport har fått tilgang til sier forbundene dette om å bære kapteinsbindet i VM.
– FIFA har vært veldig tydelige på at de vil innføre sportslig straff hvis kapteinene våre bærer kapteinsbindene på banen. Som nasjonale forbund kan vi ikke sette spillerne våre i en posisjon der de kan møte sportslige sanksjoner inkludert kort, så vi har bedt kapteinene om ikke å forsøke å bære kapteinsbindene i VM-kamper. Vi var forberedt på å betale bøter som normalt ville gjelde for brudd på forskriftene og hadde et sterkt engasjement for å bære armbåndet. Vi kan imidlertid ikke sette spillerne våre i en situasjon der de kan få et gult kort eller til og med bli tvunget til å forlate banen.
– Vi er veldig frustrerte over FIFA-avgjørelsen som vi mener er sjokkerende. Vi skrev til FIFA i september og informerte dem om vårt ønske om å bruke One Love-armbåndet for å aktivt støtte inkludering i fotball, og hadde ikke noe svar. Våre spillere og trenere er skuffet – de er sterke tilhengere av inkludering og vil vise støtte på andre måter.
Det nederlandske fotballforbundet (KNVB) bekreftet først at OneLove-kapteinsbindet ikke vil bli brukt i deres kamper i fotball-VM.
Forbundet opplyser ifølge den nederlandske avisen NOS at «førsteprioriteten i verdensmesterskapet er å vinne kampene».
«Da vil du ikke at kapteinen skal starte kampen med et gult kort», heter det i uttalelsen fra KNVB.
FIFA har ikke formelt uttalt hvordan det eventuelt vil bli sanksjonert å bruke et kapteinsbind som ikke er i henhold til forbundets regler, men det har blitt spekulert fra flere hold at det kunne resultere i et gult kort ved kampstart.

Framskynder egen kapteinsbind-kampanje

Nå har det internasjonale fotballforbundet satt i gang sin kampanje med et eget kapteinsbind mot diskriminering i fotball-VM. Det skulle egentlig rulles ut til kvartfinalene.
FIFA opplyser i en mandag at forbundet er en «inkluderende organisasjon» og støtter formål som «OneLove»-kampanjen.
«Men det må gjøres innenfor rammen av konkurransereglene som er kjent for alle», heter det i pressemeldingen fra Fifa.
Fifa viser til egne utstyrsbestemmelser og understreker at det er godkjent av alle i fotballen.
England spiller sin første VM-kamp mot Iran klokken 14. England ville vært det første laget til å bruke ONeLove-kapteinsbindet i VM.
(©NTB/Eurosport.no)
Midtbanespiller, Saman Ghoddos, hyller iranske kvinner etter protestene hjemme i Iran. Se reportasje fra CNN. Under VM i Qatar vil Eurosport og CNN ha et redaksjonelt samarbeid for å dekke VM på og utenfor banen ettersom både Eurosport og CNN er en del Warner Bros. Discovery.
picture

Iran inspirert av protester på hjemmebane: – De er de modigste kvinnene i verden

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame