Landslagssjefen har tatt ut seks spillere fra Eliteserien til skjebnekampene mot Latvia og Nederland. LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen og Bodø/Glimt sin store formspiller Ola Solbakken er med for første gang, og er glad for at prestasjonene i hjemlig liga blir lagt merke til.
– Det er motivasjon for hele Eliteserien. Jeg tror det vil løfte det norske produktet ved at man kan komme med på det norske landslaget, sier Glimt-vingen, som har tiltrukket seg internasjonal interesse etter prestasjonene mot Mourinho sitt Roma.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Nå håper trønderen på å vise seg frem for landslagssjefen som deler samme etternavn, og Ola Solbakken går inn i samlingen på samme måte som han gjør på klubblaget.
– Jeg skal spille som jeg har gjort i Glimt. Jeg kommer ikke til å gjøre noe nytt. Jeg kan bidra med fart og en mot en offensivt. De som har sett meg i Glimt, vet hva jeg kan, sier kantspilleren offensivt.
LES OGSÅ: «Finaleheatet» i RBKs trenerjakt: Tror det står mellom disse kandidatene

Voksende interesse

Med en landslagssjef som er villig til å ta ut spillere fra hjemlig liga, har ikke Ola Solbakken hastverk med å komme seg til utlandet. Han ønsker heller ikke å tenke på interessen fra andre klubber.
– Det er selvfølgelig hyggelig med positiv omtale, men etter Roma-kampen jeg hadde fokus på bortekampen mot Haugesund. Jeg har hatt dialog med agenten min om at sånne ting trenger jeg ikke høre noe om. Jeg vet egentlig ingenting.
Landslagssjef Ståle Solbakken tror Glimt-profilen er aktuell for mange klubber, men at spilletiden er det viktigste for Ola Solbakkens videre utvikling.
– Han er en typisk spiller som kan spille i mange ligaer, men man skal være forsiktig for spilletid. Han har ikke vært en dominant spiller i et lag over tid. For at han fortsetter å utvikle seg over tid, må han være sikker på at han får spilletid. Det får han i Glimt, sier landslagssjefen.

Erling Moe om framtiden: – Vi diskuterer og er ikke helt enige

– Veldig gøy

Ola Solbakken er ikke den eneste debutanten fra Eliteserien. Med seg har han Lillestrøms nummer ti.
Thomas Lehne Olsen har levert en fantomsesong for nyopprykkede Lillestrøm, og står med 22 scoringer på 25 kamper. Han var en aktuell kandidat for Solbakkens forrige landslagstropp. Der ble ikke navnet hans lest opp, men 30-åringen fra Moelv er med til kampene mot Latvia og Nederland.
– Så klart morsomt. Føler vi har hatt en god utvikling som spillere. Det er ekstra gøy at han følger med på norsk fotball, og det viser at det er muligheter om man gjør det bra over tid.
Lehne Olsen hadde ikke troen på en telefon fra Ståle Solbakken før denne landslagssamlingen.
– Det er ikke noe jeg har tenkt på, nei. Absolutt ikke, men sesongen her har vært bra for min del og for laget sin del, så det er veldig gøy å bli tatt ut.
Nå som han først er tatt ut i Solbakkens tropp, har han troen på at han kan få noen minutter på å vise seg frem for det norske folk.
– Vi har blitt tatt med for en grunn, regner jeg med. Vi skal i hvert fall være klare om sjansen byr seg, forteller Lehne Olsen med et lurt smil.
Med seier i de to siste kampene, vil Norge være klar for VM i 2022. Debutant Solbakken har stor tro på at de endelig vil klare å klare å kvalifisere seg til et nytt mesterskap.
– Den er stor. Alt er opp til oss selv, så hvis vi presterer, er det gode muligheter for det, avslutter Glimt-spilleren.

Dorsin om «ungdomsvinden»: – Vi nærmer oss der vi skal være

VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40