• Jarstein mot Müller: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Det var under fredagens kamp at tyske hooligans sang nazisanger og mobbet RB Leipzig-spilleren Timo Werner under landskampen mot Tsjekkia i Praha.
Pøblene gikk så langt at de tyske landslagsstjernene nektet å takke supporterne for kampen. Stjernestopperen, Mats Hummels, raste mot egne fans i etterkant av episodene.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57

– Ødelegger vårt rykte og fotballen

Før møtet med Norge mandag tar Tysklands landslagssjef, Joachim Löw, et knallhardt oppgjør med hooligansene som skjemmet ut nasjonen i Praha.
– Slik supportere, som egentlig ikke er fans, ødelegger vårt rykte og fotballen, sier Löw til Eurosport.no.
– Fotball er en fest av glede. Det er noe man opplever sammen med familien, der en skal føle seg trygg. Når det kommer til uro og voldelighet, så synes jeg ikke at det er på sin plass. Vi står for andre verdier, også i Tyskland. For åpenhet, respekt, for toleranse og for en sympatisk opptreden, fortsetter landslagssjefen.
– Hvordan håper du supporterne vil reagere i morgen?
– Jeg håper, og det er også min forventning og mitt ønske, at publikum og tilhengerne på mandag vil være rettferdig og støtte oss. Siden det er en kvalifiseringskamp, bør det være en god stemning. Norge kommer og i Norge ble vi tatt imot på en god måte. Vi håper at atmosfæren blir god for begge lag på mandag.
Trolig blir det bedre stemning mandag på Mercedes-Benz Arena. Det skal være antirasistiske slagord på tribunen for å vise at det som skjedde i Praha ikke er en del av holdningene til tyske fotballfans.
  • King mot Hummels: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

– Opplevde litt det samme med Hertha Berlin

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, forstår reaksjonen til Löw. Han mener episoden er trist for tysk fotball og påpeker at det ikke er første gang en slik episode inntreffer.
– Det er ikke bra. Tyskland har jobbet knallhardt med å ha riktig holdninger i sporten og på tribunen. Det har vært noen episoder opp gjennom årene. Mest i det gamle Øst-Tyskland. Nå pep de ut egen spiller og så eskalerte det litt mer da det nærmet seg slutten. Det er veldig vanlig at de roper sieg og klapper, som betyr seier. Så er det noen tullinger som kommer med «heil» inni der. Så eskalerte det hele da spillerne og lederne nektet å gå bort å takke for kampen. Da gikk språkbruken langt over grensen. Jeg opplevde litt det samme med Hertha Berlin en gang mot Galatasaray i Champions League og det ble slått knallhardt ned på, sier Rekdal til Eurosport.no.
– Jeg skjønner at Löw, det tyske forbundet og de tyske supporterne ikke vil ha noe av dette, forklarer Rekdal.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53