Populære sporter
All sport
Vis alt

Hummels raser etter tysk tilskuerskandale: – Det er slemt

Stian Thelen

Oppdatert 02/09/2017 klokken 17:09 GMT+2

Den tyske stjernespilleren tar avstand fra nasjonalistiske fans under gårsdagens kamp mot Tsjekkia.

Mats Hummels

Foto: Scanpix

  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland - Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Et par hundre tyske hooligans skjemmet ut de tyske landslagsspillerne under fredagens landskamp mot Tsjekkia. De tilreisende skal ha sunget nazisanger og gjorde skam på de tyske landslagsstjernene. Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau, gjengitt av dansk TV 2.
Oppførselen til pøblene har vekket harme i den tyske troppen etter 2-1 seieren. Spillerne nektet å takke de tilreisende for oppmøtet etter kampen og gikk rett i garderoben.

– Katastrofe

Stjernespiller Mats Hummels tordner mot nazifansen etter tilskuerskandalen.
– Katastrofe. Det er slemt. Det begynte allerede da det skulle holdes et minutts stillhet før kampen. Da var det noen som måtte oppføre seg dårlig, sier Hummels ifølge dansk TV 2.
Bråkmakerne gikk også verbalt løs på enkelt tyske spillere. Stjernespiller Timo Werner skal ifølge den tyske avisen Bild blitt kalt for en horesønn.
– Timo Werner ble forulempet og mobbet. Så begynte fansen å rope dritt (nazislagord journ.anm). Det tar vi kraftig avstand fra, fortsetter den tyske stjernemidtstopperen.

– Et klart signal som laget sendte

Også lagkompisen Julian Draxler raser mot pøblene.
– Når vi hører sanger med nasjonalistisk bakgrunn, er det vel ikke så merkelig at vi ikke bifaller det. Vi var alle enige om at vi ikke ville gå ned til tilskuerne etterpå, sier Draxler.
Ifølge Tysklands lagleder Oliver Bierhoff skal bråkmakerne ikke ha kjøpt billetter gjennom offisielle kanaler. De befant seg derfor ikke på tribunen som var holdt av til tyske fans. President i Det tyske fotballforbundet, Reinhard Grindel, roser spillernes reaksjon.
– Det var et klart signal som laget sendte om at dette var ikke vår fans. Dette er bråkmakere. De misbruker fotballens spotlys. Vi er ikke deres lag. Vi kommer aldri til å tolerere fascistiske, rasistiske, fornærmede eller homofobiske tilrop, sier Grindel.
  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland - Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame