FIFA har innledet disiplinærsak mot Tottenham-stjernen Dele Alli (21) etter at hans ufine gest under Englands VM-kvalifiseringskamp mot Slovakia mandag.
Alli ble fotografert da han viste fingeren. Etter kampen hevdet han at det var en intern spøk rettet mot lagkameraten Kyle Walker og helt fri for vond hensikt.
Privatkamper
Solbakken har meldt forfall – erstattes av tidligere lagkamerat
21/03/2022 PÅ 09:41
FIFA hadde åpenbart ikke samme vurdering og har bestemt seg for å få rede på hvem 21-åringen egentlig rettet fingeren mot.
Tidlig ble det spekulert i om Alli kunne stå i fare for å gå glipp av innledende VM-kamper for England i det forestående mesterskapet i Russland. England har bare to offisielle kamper igjen av kvaliken, så om Tottenham-spilleren blir ilagt en lengre karantene, kan nettopp det bli tilfellet.
Lionel Messi ble i mars ilagt fire kampers karantene for å angivelig å skjelt ut en dommer etter Argentinas seier over Chile i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen. Karantenen ble imidlertid opphevet grunnet mangel på bevis etter at Barcelona-stjernen anket avgjørelsen. Messi hadde da allerede stått over kvalikoppgjøret mot Bolivia.
Artikkelen fortsetter under

Pochettino ikke bekymret

Tottenham-manager Mauricio Pochettino bagatelliserte hendelsen torsdag.
– Det er ingen fantastisk gest, men dette er ingen stor sak. Det var en fleip med en lagkamerat. Jeg tror ikke verken FIFA eller vi kommer til å gjøre noe stort ut av dette, sa han.
Omgangstonen i Pochettinos Tottenham er for øvrig temmelig frisk, skal man dømme etter uttalelser Pochettino tillegges i britisk presse fredag. Der truer han med å skalle ned klubbens nysignering Serge Aurier om han ikke oppfører seg.
Ivorianeren ble hentet fra Paris Saint-Germain for 235 millioner kroner forrige uke, men søknaden om arbeidstillatelse ble komplisert av en betinget fengselsstraff for vold mot en politimann. 24-åringen har også vært straffet av klubben for homofobisk hets mot tidligere trener Laurent Blanc. Pochettino ble spurt hva han gjør om Aurier begår nye overtramp.
– Jeg har sagt til ham at jeg skaller ham ned, svarte Pochettino.
– Det var en god prat, en lang prat. Han vet hva vi venter av ham og hvordan man oppfører seg her.
(NTB/Eurosport.no)
EM-kvalifisering
Kroatia vendte til EM-avansement
16/11/2019 PÅ 22:02
EM-kvalifisering
Englands kamp mot Bulgaria stanset to ganger etter rasistiske tilrop
14/10/2019 PÅ 19:50