Populære sporter
All sport
Vis alt

Slovenia snudde mot Norge etter Nyland-feil: – Den skal Ørjan klare å ta

Adrian Nordvik

Oppdatert 28/09/2022 klokken 10:59 GMT+2

Det så lenge lyst ut for Norge i Slovenia, men etter to scoringer de siste 20 minutter snudde Slovenia til seier.

Ørjan Nyland slipper inn 2-1-målet i Nations League-kampen mot Slovenia.

Foto: NTB

Slovenia - Norge 2-1 (0-0)
Erling Braut Haaland sendte Norge i føringen, men Slovenia snudde kampen og sørget for et norsk tap i den slovenske hovedstaden. Landslagskeeper Ørjan Nyland, som står uten klubb for øyeblikket, kom i søkelyset etter han slapp inn det avgjørende 2-1-målet.
– 2-1-målet er et bra treff, som jeg ikke ser utgangen på, sier Nyland til TV 2.
Landslagskeeperen mener manglende kamptrener ikke er et problem.
– Nei, jeg har trent godt. Det er ikke noe problem i det hele tatt.

– Det er nok en keepertabbe

Ståle Solbakken mente at 2-1-scoringen var et skudd som Norges sisteskanse burde tatt.
– Ja, det er nok det (en keepertabbe, journ.anm). Jeg tror nok Ørjan på en god dag tar den ballen, og jeg tror Ørjan er enig selv, sa Solbakken på pressekonferansen etter kampen.
– De målene vi slipper inn er for dårlige. Den første er feil i den bakre fireren. Det andre målet skal sannsynligvis Ørjan klare å ta. Det er en match der mange marginer går i mot, men det var ikke helsvart, sa han til TV 2 etter kampen.
Norge toppet sin gruppe i Nations League etter fire kamper, med tre seirer og én uavgjort (hjemme mot Slovenia) så langt. I kampen mot Slovenia hadde de faktisk muligheten til å sikre seg seieren i gruppen.
Med uavgjort i kveld ville Norge vinne gruppen hvis Sverige slo Serbia senere på lørdag. Norge vil vunnet gruppen med seier så lenge Serbia ikke slår Sverige, men Norge klarte ikke å gjøre sin del av jobben i Ljubljana.
Tapet betyr at tirsdagens kamp på Ullevaal mellom Norge og Serbia blir en gruppefinale hvor vinneren vil sikre opprykk i Nations League.
Les Discovery-ekspert Petter Bø Tosteruds spillerbørs etter tapet i Slovenia her.

Ball i nettet

I den første omgangen hadde Norge flere store muligheter uten at det ble scoring på Stozice Stadium. Østigard viste sin hodestyrke ved flere anledninger. Etter ti minutter headet Napoli-spilleren ballen i nettet, men dommeren blåste frispark i mot for en dytt i ryggen.
Østigård skulle få flere muligheter i løpet av kampen, men Slovenias keeperstjerne Jan Oblak hadde kontroll.
Det beste angrepet i omgangen skulle komme etter 36. minutter når Kristian Thorstvedt ble spilt fri i mellom og sentret ballen videre i bakrom til Erling Braut Haaland. Fra skrått hold, 13 meter fra mål drylte City-spissen ballen i nettveggen.
Ingen av lagene fikk hull på byllen i første omgang, dermed sto det målløst til pause i Ljubljana.

Gavepakke

I starten på den andre omgangen skulle det ikke stå målløst lenge. Etter bare to minutter spilt rotet det slovenske forsvaret det til og ballen endte opp hos Haaland, som etter en god avslutning satte ballen i mål fra 10 meter med høyrefoten. VAR sjekket om det var offside på Haaland eller hands på Elyounoussi, men målet ble stående.
Etter scoringen var det noen rolige minutter uten at ble store sjanser til noen av lagene. I det 65. minutt ropte slovenerne på straffe uten å få annet enn to gule kort for munnbruk fra den belgiske dommeren.

Snuoperasjon etter Nyland-tabbe

I det 69. minuttet skulle hjemmelaget utligne. Sesko plukket opp en lang ball i bakrom og slo et enkelt innlegg inn foran mål. Der dukket Andraz Sporar opp og fikk lurt ballen i mål. Dermed var lagene like langt med drøyt 20 minutter igjen å spille av ordinær tid.
I de siste 20. minuttene skulle det bølge frem og tilbake, men det var hjemmelaget som skulle få scoringen. Etter en lang ball opp headet Hanche-Olsen ballen rett til Sesko. Stjerneskuddet tok ballen fint ned og fyrte av fra 25 meter. Ballen gikk helt nede med stolpen, men Nyland burde nok gjort bedre.
Discoverys ekspert Petter Bø Tosterud mener den klubbløse keeperen virket utrygg i sin første fotballkamp på 104 dager.
– Virker utrygg og nullen sprekker for den klubbløse keeperen etter 69 minutter. Det er riktignok Slovenias andre scoring som blir kampens snakkis. En slapp lompe fra Sesko lar Nyland passere og kampens største tabbe er et faktum, sier Discoverys ekspert.
Tre minutter over overtiden ropte de norske spillerne på straffespark uten å bli hørt av den belgiske dommeren.
Flere scoringer skulle det ikke bli og Ståle Solbakkens fjerde tap som Norge trener var dermed et faktum.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame