Ekspertens vurdering etter tapet i Slovenia: – Klarer aldri melde seg skikkelig på

Oppdatert 24/09/2022 klokken 20:14 GMT+2

To norske spillere får treer på børsen av Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud etter å ha tapt 2-1 mot Slovenia i Nations League.

Erling Braut Haaland etter 2-1 scoringen under fotballkampen I Nations League mellom Slovenia og Norge på Stozice Stadium.

Etter å ha tatt ledelsen tidlig i andre omgang, så Norge ut til å ha full kontroll på kampen i Slovenia. Men etter å først ha utlignet, ble Benjamin Sesko matchvinner for hjemmelaget etter en keepertabbe av Ørjan Nyland, og kampen endte med et skuffende norsk tap.
Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud har vurdert de norske spillernes innsats under kampen, og belønner keeper Nyland med en treer på børsen etter tapet. Les hele børsen her:
Ørjan Nyland 3
Sleiver skikkelig på et tilbakespill tidlig i 1.omgang. Virker utrygg og nullen sprekker for den klubbløse keeperen etter 69 minutter. Det er riktignok Slovenias andre scoring som blir kampens snakkis. En slapp lompe fra Sesko lar Nyland passere og kampens største tabbe er et faktum.
Julian Ryerson 5
Lite synlig offensivt og gjorde savnet av Holmgren Pedersen godt merkbart. Gjør sakene sine stort sett bra defensivt, men kanalen mellom han og Hanche-Olsen ble vel åpen midtveis i 2.omgang.
Andreas Hanche-Olsen 4
Kunne tatt et større ansvar ved å utfordre mer bakfra. Slovenia fant rom og åpninger litt for lett rundt han utover i 2.omgang.
Leo Skiri Østigård 6
Viser at han har spenst på høyde med Sotomayor og kunne hatt hat-trick før pause. Venter fremdeles på sitt første landslagsmål. En granittblokk i duellspillet. Noen ganger litt for vill.
Birger Meling 5
Enkelte gode pasninger fremover i banen i 1.omgang. Men får ingen god link med Elyounoussi på venstresiden. Henger brukbart med defensivt, bortsett fra da han gamblet da Stojanovic kom til en stor mulighet.
Martin Ødegaard 6
71 min.
Åpnet litt rufsete med noen enkle pasningsfeil. Men spiller seg fint opp og slår flere strålende dødballer.
Sander Berge 5
Blir tatt ut av Slovenia i førsteomgangen. Trekkes ned mellom stopperne i frispillingen i 2.omgangen uten at det blir magi av det. Blir mer fart i han når han avslutter kampen på kanten.
Kristian Thorstvedt 4
61 min.
Får ikke brukt sin styrke ved å være truende inn i motstanderens boks nok. Setter opp Haaland på flott vis i 1.omgang. Utover dette er han jevnt over litt for unøyaktig.
Alexander Sørloth 5
61 min.
Et godt oppspillspunkt ute på kanten i 1.omgang. Klarer ikke finne den siste pasningen som gjør at det blir farlig nok i neste fase. Blir tatt av etter en drøy time.
Erling Braut Haaland 6 Norges Beste
Kom til sin første mulighet etter 36 minutter. Da blåser han ballen i nettveggen. Som vi vet så trenger han ikke mange muligheter. For like etter pause så sitter Haalands 21.landslagsmål. Kontant og besluttsom som alltid.
Mohammed Elyounoussi 3
71 min
Klarer aldri melde seg skikkelig på. Har hatt en dalende formkurve på landslaget. Nå må det snart snu.
Innbyttere:
Morten Thorsby
Inn etter 61 min.
Kommer inn med energi og duellkraft. Får sitt vante gule kort etter kun ti minutter på banen.