Populære sporter
All sport
Vis alt

Nødlandslaget imponerte Lagerbäck fra TV-stolen: – Et viktig signal til Fotball-Norge

Håkon Brandsnes

Oppdatert 19/11/2020 klokken 12:47 GMT+1

Landslagssjefen kommer med masse ros til vikar Leif Gunnar Smerud og spillerne.

Lars Lagerbäck

Foto: Scanpix

Det norske landslaget spilte 1-1 mot Østerrike i går, i det som trolig hadde blitt en 1-0-seier hvis ikke Norge hadde ofret alt for det andre målet som ville gitt gruppeseier.
Landslagssjef Lars Lagerbäck - som så kampen fra TV-stolen etter å ha blitt plassert i karantene - er svært imponert over forestillingen.
– I tillegg til det sterke resultatet og prestasjonen, sender kampen et viktig signal til Fotball-Norge. Laget viste hvorfor man kan slå lag som på papiret er bedre. Det signalet er også bra for oss ledere og spillere i karantene å oppleve. Det er alltid bra med sånne påminnelser, sier Lagerbäck i en uttalelse sendt til Eurosport.no.

– Taktisk tilnærmet perfekt

Svensken sender en gratulasjon til vikarsjef Leif Gunnar Smerud, støtteapparatet og spillerne. Lagerbäck sier at de delte analysene av Østerrike med Smerud, men at de ellers ikke var involvert.
– Som «underdog» mener jeg de gjennomførte kampen taktisk tilnærmet perfekt. Lag- og arbeidsinnsatsen var så nær 100 prosent et lag kan komme. Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne opptrådde og de viser hvor viktig holdning og samhandling i laget er i fotball. Deres taktikk med et kompakt og aggressivt forsvarsspill, kombinert med kontringsorientert angrepsspill, ble gjennomført på en veldig bra måte, sier svensken.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Klar beskjed til OBOS-toppscoreren: – Hold deg unna Vålerenga!

Spesielle dager

For hans egen del har det vært noen svært spesielle dager, etter at to kamper ble avlyst og den neste måtte ses på TV-skjermen.
– Det har jeg aldri opplevd før som landslagssjef. Men sånn ble det, og vi får ikke gjort noe med det. Statistikk gir ikke alltid et rett bilde av en kamp, men i denne kampen stemmer min opplevelse foran TV-skjermen bra med hvordan kampen var. Det er dette som gjør fotballen så fascinerende: At et på papiret svakere lag alltid har en mulighet til å vinne mot et bedre lag. Med bra taktikk, rett holdning og stor arbeidsinnsats er det alltid mulig, sier Lagerbäck.

Landslagsassistenten kryptisk

Da Eurosport.no intervjuet landslagsassistent Per Joar Hansen like etter kampen, ønsket han ikke å trekke frem spesifikke spillere som kanskje kan vente seg fornyet tillit.
– Det blir feil å dra frem enkeltspillere når laget er så gode sammen. Det er et lag som løper sokkene av seg for hverandre. Alle leverer gode prestasjoner i sine roller, for at laget skal fungere, fortalte han.
– Men kan det hende vi ser noen av disse spillerne på landslaget i fremtiden?
– De viste i hvert fall klart at de har lyst til å spille for det norske landslaget, svarte han kryptisk.
Sett denne?
picture

Bernt oppsummerer i OBOS-spesial: Lysshow, sene taklinger og van Gaal-kopi

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame