Det norske landslaget spilte 1-1 mot Østerrike i går, i det som trolig hadde blitt en 1-0-seier hvis ikke Norge hadde ofret alt for det andre målet som ville gitt gruppeseier.
Landslagssjef Lars Lagerbäck - som så kampen fra TV-stolen etter å ha blitt plassert i karantene - er svært imponert over forestillingen.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
– I tillegg til det sterke resultatet og prestasjonen, sender kampen et viktig signal til Fotball-Norge. Laget viste hvorfor man kan slå lag som på papiret er bedre. Det signalet er også bra for oss ledere og spillere i karantene å oppleve. Det er alltid bra med sånne påminnelser, sier Lagerbäck i en uttalelse sendt til Eurosport.no.

– Taktisk tilnærmet perfekt

Svensken sender en gratulasjon til vikarsjef Leif Gunnar Smerud, støtteapparatet og spillerne. Lagerbäck sier at de delte analysene av Østerrike med Smerud, men at de ellers ikke var involvert.
– Som «underdog» mener jeg de gjennomførte kampen taktisk tilnærmet perfekt. Lag- og arbeidsinnsatsen var så nær 100 prosent et lag kan komme. Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne opptrådde og de viser hvor viktig holdning og samhandling i laget er i fotball. Deres taktikk med et kompakt og aggressivt forsvarsspill, kombinert med kontringsorientert angrepsspill, ble gjennomført på en veldig bra måte, sier svensken.
Saken fortsetter under videoen.

Klar beskjed til OBOS-toppscoreren: – Hold deg unna Vålerenga!

Spesielle dager

For hans egen del har det vært noen svært spesielle dager, etter at to kamper ble avlyst og den neste måtte ses på TV-skjermen.
– Det har jeg aldri opplevd før som landslagssjef. Men sånn ble det, og vi får ikke gjort noe med det. Statistikk gir ikke alltid et rett bilde av en kamp, men i denne kampen stemmer min opplevelse foran TV-skjermen bra med hvordan kampen var. Det er dette som gjør fotballen så fascinerende: At et på papiret svakere lag alltid har en mulighet til å vinne mot et bedre lag. Med bra taktikk, rett holdning og stor arbeidsinnsats er det alltid mulig, sier Lagerbäck.

Landslagsassistenten kryptisk

Da Eurosport.no intervjuet landslagsassistent Per Joar Hansen like etter kampen, ønsket han ikke å trekke frem spesifikke spillere som kanskje kan vente seg fornyet tillit.
– Det blir feil å dra frem enkeltspillere når laget er så gode sammen. Det er et lag som løper sokkene av seg for hverandre. Alle leverer gode prestasjoner i sine roller, for at laget skal fungere, fortalte han.
– Men kan det hende vi ser noen av disse spillerne på landslaget i fremtiden?
– De viste i hvert fall klart at de har lyst til å spille for det norske landslaget, svarte han kryptisk.
Sett denne?

Bernt oppsummerer i OBOS-spesial: Lysshow, sene taklinger og van Gaal-kopi

UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53