Populære sporter
All sport
Vis alt

Ikke enig i NFFs fremstilling: – Vi setter ikke ned foten

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/11/2020 klokken 14:35 GMT+1

Fotballandslagets reise er satt på vent. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at avvik fra covid-19-forskriften bare gis i spesielle tilfeller.

Herrelandslaget

Foto: NTB

Norges Fotballforbund hevder i en pressemelding at Helsedirektoratet har satt ned foten for herrelandslagets reise til Romania og Østerrike. Der skal det spilles viktige kamper i nasjonsligaen.
Nakstad er ikke enig i NFFs fremstilling av saken.
«Helsedirektoratet setter ikke ned foten, vi har bare vist til covid-19-forskriftens bestemmelser om at nærkontakter til en smitteførende person skal i karantene i 10 dager», skriver han i en epost til NTB.
Landslagets visekaptein Omar Elabdellaoui fikk fredag påvist koronasmitte. De norske reglene sier at nærkontakter av en smittet person i utgangspunktet skal i karantene.
NFF argumenterer med at forskriften ikke har tatt høyde for situasjoner som den landslaget nå har havnet i. Nakstad reagerer slik på påstanden:
«Covid-19-forskriften gir mulighet for unntak fra smittekarantenen kun i tilfeller hvor det er nødvendig for å unngå fare for liv og helse».
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame