Norsk jubel: Kaptein Johansen herjet med kypriotenes keeper

Oppdatert 07/09/2018 klokken 00:36 GMT+2

Norge viste muskler i den første kampen mot Kypros i Nations League.

Stefan Johansen

ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Norge - Kypros 2-0
– Vi gjør jobben. Vi tar de tre poengene og gjør det vi skulle. En bra dag på jobben for oss, sier Stefan Johansen til Eurosport.no.
Det ble en perfekt start for Norge og Lars Lagerbäcks mannskap på Nations League. Hjemme på Ullevaal var Norge et par hakk over sjanseløse kyprioter og vant fullt fortjent 2-0.

– Dere får tolke det slik dere vil

Begge scoringene kom fra kaptein Stefan Johansen og begge gangene fintet han ut gjestenes keeper Urko Pardo, som hadde alt annet enn en god dag mellom stengene. Etter 1-0 feiret han med en gest, som trolig var et stikk til VGs journalist som mente han ikke burde ha startet kampen mot Kypros. Selv ville ikke Johansen avsløre hva feiringen gikk ut på.
– Det får dere tolke som dere vil, sier Johansen til Eurosport.no.
– De gir en god følelse å score to mål.
Seieren betyr at Norge går til topps i gruppen. Bulgaria, som Lagerbäcks mannskap møter søndag, vant 2-1 borte mot Slovenia torsdag kveld etter to scoringer fra Bozhidar Kraev.
– Det blir en tøff og jevn kamp. Vi var der for noen år siden og vant 1-0 på en dødball. Det kommer til å bli en tett og tøff kamp. De fikk et bra resultat borte mot Slovenia. Det viser at det er kvalitet i laget. Det blir tøft, men vi har kanon selvtillit, sier Johansen.
Se intervjuet med Stefan Johansen her (saken fortsetter under videoen):

Kapteinen med to mål

Bare minuttet var spilt da kaptein Stefan Johansen ble skadet i en duell og måtte gå av banen. Men det tok ikke lang tid før han var klar igjen. Det skulle vises seg at det var lurt av kapteinen å fortsette kampen.
Etter 20 minutter satte han ballen i nettet for Norge. Johansen fikk en lang pasning av Mohamed Elyounoussi, før han tok med seg ballen alene mot keeper og satte den sikkert i mål etter å han fintet ut Pardo.
Det var Norge som styrte store deler av første omgangen og kom til flere sjanser. Fem minutter før pause ble Joshua King taklet rett utenfor 16-meteren og det var Johansen som igjen skulle teste den kypriotiske keeperen. Ballen gikk rett i mål i det lengste hjørnet og dermed stod det 2-0 til Norge.
I det 71. minutt ble Johansen byttet ut for Iver Fossum.