Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge til kvartfinalen: – England er det hvasseste laget, men vi får ta det vi får

Eurosport
AvEurosport

Publisert 10/05/2018 klokken 16:12 GMT+2

Norges G17-landslag i fotball er klar for kvartfinalen i EM etter å ha slått Slovenia 2-0 i den avgjørende gruppespillskampen.

Norge G17

Foto: Scanpix

Det norske laget vant gruppa, men får ikke vite kvartfinalemotstander før de siste kampene i gruppe A er spilt senere torsdag.
Mot Slovenia ga Leo Cornic Norge ledelsen etter 32 minutter, før Oscar Aga la på til 2-0 kun seks minutter senere. Da hadde Gunnar Halles mannskap spilt med én mann mer i over ti minutter etter at Slovenias kaptein Tamar Svetlin fikk sitt annet gule kort allerede etter 20 minutter.
Norge ville klart seg også med uavgjort, men seier gjør at G17-laget også vant gruppa etter at Sverige slo Portugal 1-0. Svenskene slår dermed følge med Norge til kvartfinalen, mens forhåndsfavoritten Portugal er utslått.
– Vi visste vi ville klart oss med uavgjort, og det var litt i bakhodet. Det var tett og jevnt, og Slovenia har noen gode enkeltspillere. Så fikk de en utvisning etter 20 minutter, og det påvirket kampen videre. Etter at vi fikk 1-0 og 2-0 var kampen egentlig avgjort, sier Halle til NTB.
Nå venter enten Sveits, England eller Italia i kvartfinalen. De lagene gjør opp seg imellom senere torsdag.
– I utgangspunktet ville jeg sagt at England er det hvasseste laget, men vi får ta det vi får. Vi har kommet oss dit vi hadde målsetting om, så får vi ta én kamp av gangen, forteller Halle.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame