Det norske laget vant gruppa, men får ikke vite kvartfinalemotstander før de siste kampene i gruppe A er spilt senere torsdag.
Mot Slovenia ga Leo Cornic Norge ledelsen etter 32 minutter, før Oscar Aga la på til 2-0 kun seks minutter senere. Da hadde Gunnar Halles mannskap spilt med én mann mer i over ti minutter etter at Slovenias kaptein Tamar Svetlin fikk sitt annet gule kort allerede etter 20 minutter.
UEFA European Under-17 Championship
Rekdal-show mot Sverige
07/05/2018 KLOKKEN 13:23
Norge ville klart seg også med uavgjort, men seier gjør at G17-laget også vant gruppa etter at Sverige slo Portugal 1-0. Svenskene slår dermed følge med Norge til kvartfinalen, mens forhåndsfavoritten Portugal er utslått.
– Vi visste vi ville klart oss med uavgjort, og det var litt i bakhodet. Det var tett og jevnt, og Slovenia har noen gode enkeltspillere. Så fikk de en utvisning etter 20 minutter, og det påvirket kampen videre. Etter at vi fikk 1-0 og 2-0 var kampen egentlig avgjort, sier Halle til NTB.
Nå venter enten Sveits, England eller Italia i kvartfinalen. De lagene gjør opp seg imellom senere torsdag.
– I utgangspunktet ville jeg sagt at England er det hvasseste laget, men vi får ta det vi får. Vi har kommet oss dit vi hadde målsetting om, så får vi ta én kamp av gangen, forteller Halle.
(©NTB)
Eliteserien
Utenlandske storklubber viser interesse for ukjent Brann-talent
15/03/2018 KLOKKEN 13:57
UEFA European Under-17 Championship
Kvartfinaledrømmen brast for Norge
10/05/2017 KLOKKEN 15:41