Oppdatert 10/05/2017 klokken 19:31 GMT+2

Norge fikk den hjelpen de trengte av England, men maktet ikke å gjøre jobben selv.

NORGE

Ukraina-Norge 2-0:
De norske guttene fikk den hjelpen de trengte fra England som slo Nederland 3-0.
Da var alt opp til Erlands Johnsens menn selv, som kunne ta seg til kvartfinale med seier mot Ukraina.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Ukraina knuste Norges kvartfinaledrøm

Åpnet friskt

Norge var det førende laget i førsteomgang og skapte et par småfarlige situasjoner, men verken Rosenborgs Erik Botheim eller Aalesunds Anders Waagan hadde marginer nok med seg til å sette ballen i nettet. Førstnevnte skulle kanskje også hatt et straffespark etter å tydelig ha blitt holdt igjen av en ukrainsk forsvarsspiller.
Samtidig hadde England tatt ledelsen 1-0 mot Nederland ved Jadon Sancho. Dermed var det med norske øyne fremdeles grunn til optimisme foran de siste 40 minuttene. Men Norge trengte to mål.

Ropte på straffe

Etter pause ble vondt verre for Nederlenderne, mens Norge på sin side hadde flaks. Tijn Daverveld laget straffe og ble utvist, og Sancho økte til 2-0.
For Norges del var Ukraina centimetere fra å ta ledelsen da en suser fra langt hold traff tverligger og spratt ned på streken etter halvspilt omgang.
Ti minutter før slutt ropte Norge nok en gang på straffe, men heller ikke denne gangen ville den østerrikske dommeren Dominik Ouschan lytte til norske bønner.
Fem minutter senere smalt det i tverligger igjen. Liverpool-junior Edvard Sandvik Tangseth vartet opp med nesten en eksakt kopi av Ukrainas rakett tidligere i omgangen.

Drømmen brast

Og der de norske guttene bommet, traff Ukraina. Et innlegg fra Heorhii Tsitaishvili traff Olexiy Kashchuk. Shakhtar-spilleren styrte ballen i nettet med hodet, utagbart for Mads Christiansen i det norske målet.
Like etter stod det 2-0 og drømmen om kvartfinale var knust. Det hjalp lite at Callum Hudson-Odoi spikret kisten for England med 3-0. Nederland er dermed videre sammen med engelskmennene med sine fire poeng.
Slik startet Norge (4-4-2): Mads Christiansen, Fabian Rimestad, Erik Tobias Sandberg, Colin Rösler, Emil Kalsaas - Anders Waagan, Johan Hove, Edvard Sandvik Tagseth, Halldor Stenevik - Jørgen Strand Larsen, Erik Botheim.