Populære sporter
All sport
Vis alt

Utenlandske storklubber viser interesse for ukjent Brann-talent

Espen Solly

Oppdatert 16/03/2018 klokken 08:48 GMT+1

16 år gamle Sander Christiansen har ennå ikke trent med Branns A-lag, men har allerede fått tilbud fra flere land.

Lars Arne Nilsen

Foto: Eurosport

Gjennom spill for Norges G17-landslag har Christiansen gjort seg attraktiv for langt større klubber enn Brann. Ifølge Bergens Tidende har store utenlandske klubber henvendt seg direkte til Brann om 16-åringen. Avisen får opplyst at unggutten har fire konkrete tilbud fra klubber i forskjellige land. Den største interessen virker å være fra Tyskland, men Juventus skal også ha lagt merke til spilleren.
– Det har skjedd mye på kort tid rundt Sander, ettersom han har tatt overraskende store steg ganske fort, sier Christiansens far Bjørn Johan Johansen til BT.
I april er planen at Christiansen skal på klubbesøk i Tyskland, hvor han er invitert av Eintracht Frankfurt og Borussia Mönchengladbach - begge klubbene er interesserte i å få den 17 år gamle kometen inn i sine akademier, med målsetting om å gjøre Bundesliga-spiller av ham, opplyser avisen.

Dårlig nytt for Brann

Klubben har ikke profesjonell kontrakt med Christiansen som har utviklet seg stort i Branns ungdomsavdeling. Dermed står midtbanespilleren fritt til å velge hvor han skal spille fotball. Brann vil ikke ha krav på overgangssum for spilleren, men kan sitte igjen med en ikke ubetydelig utdanningskompensasjon dersom spilleren går til en Bundesligaklubb.
Dersom 16-åringen skulle velge å skifte klubb vil saken være sammenlignbar med da Emil Hansson (19) forsvant fra Brann sommeren 2016 for et langt lavere beløp enn Brann hadde muligheten til å få noe tid i forveien.

Landslagssjefens vurdering

Norges G17-trener, Gunnar Halle, har hatt ansvaret for Christiansen på u-landslag i flere år.
– Sander har hatt en god utvikling hele veien, men spesielt fra sommeren i fjor har han tatt steg og blitt enda bedre, Det er en spiller jeg tror er ærlig med seg selv og som vet hva som kreves for å komme videre. Han har utviklet ferdighetene sine. Før hadde nok en litt mindre aksjonsradius enn han har nå. Ja, han har hele tiden vært bra med ball, nå tar han flere løp og bruker blikket sitt uten ball, og det har med fysikken å gjøre. Han har vokst mye, sier Halle til BT.
16-åringen er med i G17 troppen til Norge som skal spille tre kamper i EM-kvalifiseringen fra 21. mars.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame