Rosenborg tar imot islandske Breidablik, mens Bodø/Glimt får Kauno Zalgiris fra Litauen på besøk i første kvalifiseringsrunde til Europa League.
For å ta seg inn i Europa League må Rosenborg og Bodø/Glimt ta seg gjennom fire kvalifiseringsrunder. I første kamp torsdag 27. august tar trønderne imot Breidablik på Lerkendal.
Det offentliggjorde UEFA mandag.
UEFA Europa League
RBK tok sitt første poeng i Europa League – på siste forsøk
12/12/2019 PÅ 19:55
På grunn av koronasituasjonen spilles det kun enkeltkamper i kvalifiseringen. Også Bodø/Glimt får hjemmekamp i møtet med Kauno Zalgiris. Kjetil Knutsens gutter innledet sesongen med ti strake seire, men det ikke har gått fullt så bra i de siste kampene; to uavgjorte og en seier.
Rosenborg har under Trond Henriksens ledelse begynt å finne formen. Etter et par bortekamper med dårlig uttelling ble Sarpsborg slått med solide 5-1 på Lerkendal søndag.
Viking, som er kvalifisert til europaligaen i kraft av cuptittelen fra i fjor, starter kvalifiseringen først i 2. runde.
Svenske Malmö med en Jo Inge Berget i scoringsform tar imot polske Cracovia.
Første kvalifiseringsrunde spilles torsdag 27. august. De neste rundene spilles 17. september, 24. september og 1. oktober.
Selve gruppespillet starter opp torsdag 22. oktober og avsluttes torsdag 10. desember.
(Eurosport.no/©NTB)
Fikk du med deg denne?

RBK-unguttene etter storseieren: – Har lengtet etter å herje på hjemmebane

UEFA Europa League
Glisne tribuner og ny Europa-nedtur for Rosenborg
28/11/2019 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Gulbrandsen ut med skade da Roma knuste Basaksehir
28/11/2019 PÅ 20:55