PSV Eindhoven – Rosenborg 1-1 (0-1)
Slik reddet også Rosenborg noe av æren, for i Europa League har det vært trist sorti for trønderne i høst. RBK var det eneste laget som ikke hadde tatt poeng i turneringen. Det første - og siste - kom i den siste gruppespillskampen borte mot den nederlandske storheten, PSV.
Det var Mr. Rosenborg selv, Pål André Helland, som sendte trønderne i føringen etter 22 minutter. Han presset Gutierrez til å miste ballen, stjal den med seg videre og satte fart mot 16-meteren. Skuddet kom tidlig fra Helland og ballen suste ned i korthjørnet. Lekkert fra Rosenborgs nummer 10.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Over i den andre omgangen fikk omsider PSV sin utligning. Innbytter Ihattaren dunket ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Arild Østbø som vikarierte for André Hansen. Hjemmelaget presset på i jakten på seier mot gruppejumboen og burde nok hatt straffe på overtid, da ballen spratt opp i hånda på Søderlund. Rett etterpå scoret også PSV, men målet ble annullert for en fot i ansiktet på Hovland.
Det sagt, så kunne RBK tatt med seg alle tre poengene. Nettopp Søderlund fikk en enorm mulighet rett før slutt. Et langt innlegg fra Meling dalte ned på hodet hans på bakre stolpe. Headingen via bakken snek seg centimetre utenfor stolpen.
Dermed endte Rosenborg på sitt ene poeng i gruppa. Det var 11 unna avansement. Sporting og LASK gikk videre til sluttspillet.¨
Dette sa Helland om Europa-spill etter siste serierunde:
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38