I det 87. minutt fikk Griffiths stå alene i boksen og satte inn vinnermålet. Storscoreren hadde vært på banen i ti minutter før han avgjorde. Han scoret på et heading fra Dedryck Boyata.
Lenge så RBK ut til å kjempe til seg ett poeng i første gruppekamp i den nest gjeveste Europacupen, men til slutt klarte ikke gjestene å holde unna det skotske trykket foran over 60.000 fans.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Det var sparsomt med sjanser i flomlyset på Celtic Park, men i det 42. minutt sto André Hansen fram med en mesterlig dobbeltredning. RBKs sisteskanse stoppet først Tom Rogics skudd, og på returen var han lynkjapt oppe og sto i veien for Odsonne Édouard. Ballen gikk til corner like utenfor nærmeste stolpe.

Dobbeltredning

Hansen har vært knallgod for Rosenborg i flere sesonger. Den tidligere Odd-keeperen var en svært viktig brikke på trøndernes vei til nok et gruppespill i Europa.
Issam Jebali var frisk for Rosenborg i åpningsminuttene. Etter et snaut kvarter ville suksesskjøpet ha straffe etter en duell med Mikael Lustig, men endte i stedet opp med å få gult kort for filming. TV-bildene viste at Jebali skled på foten til Lustig da den tidligere RBK-backen var i ferd med å trekke seg unna. Straffe var det ikke, men det gule kortet var strengt idømt.
Som i forrige kamp i Glasgow la Rosenborg seg lavt i banen i håp om å ta Celtic på kontringer. I utgangspunktet har Norges serieleder bra med fart når de angriper, men RBK slet med presisjonen og stresset med ballen i laget.

Konradsen-skade

Utover i andre omgang var det tydelig at Coolens utvalgte var fornøyd med 0-0 og det ene poenget. Celtic presset Rosenborg mer og mer bakover, og til slutt fikk de uttelling.
I det 62. minutt prøvde Scott Sinclair seg på en akrobatisk avslutning. Innbytteren så ballen gå like utenfor.
Kampene står i kø for RBK framover. Derfor passet det svært dårlig at skadeforfulgte Anders Konradsen måtte ut med skade rett før pause. Midtbanespilleren ble erstattet av Marius Lundemo.
Søndag tar trønderklubben imot Sarpsborg, som torsdag også var i aksjon i Europa League. Østfoldingene tapte 1-3 borte mot tyrkiske Besiktas. RBK topper Eliteserien to poeng foran Brann.
FC København og Ståle Solbakken fikk en godkjent start på gruppespillet i Europa League med 1-1 mot det russiske storlaget Zenit St. Petersburg torsdag.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53