• Se Brann - Sandefjord søndag 23. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Brann har vunnet 14 kamper denne sesongen og kjemper nå om å ta gull i Eliteserien. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth hyller Brann-laget og sesongen deres, men det er spesielt en mann han trekker frem.
– Teniste. Jeg tenkte: har jeg sett han spille en dårlig kamp? Jeg tror ikke jeg har sett det. Det er ganske merkverdig at du har en spiller som du har sett så mange ganger og han har enda ikke spilt en dårlig kamp, sier Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Se hele Eliteserie-podcasten nederst i saken.
– Så kan du si sånn: han er ikke et voldsomt fyrverkeri, men han har absolutt kvaliteter som gjør at du legger merke til han. Hvorfor hyller vi ikke denne fyren mer? Han har aldri spilt en dårlig kamp. Hvis du er trener og skal ta ut et lag også har du en fyr som aldri spiller dårlig, det må jo være en drøm, legger han til.

– Har troen på Brann

Tidligere i september ble samtlige av Eurosports eksperter spurt hvem de tror kommer til å vinne Eliteserien i år. Kun Gauseth valgte Brann.
– Jeg har troen på Brann. Jeg vet det ikke er populært å si. Jeg ser helt klart poenget med at historikken tilsier RBK og kanskje spillerstallen tilsier Rosenborg, men jeg har likevel en følelse på dette Brann-laget.
Brann har tapt tre kamper denne sesongen, og den siste var 0-2-tapet mot Vålerenga. Forrige kamp vant de 3-1 over Haugesund som Gauseth pekte ut som en nøkkelkamp for Brann i forkant.
– Måten de opptrådte der kontra mot Vålerenga var to forskjellige lag. Jeg etterlyste den mentaliteten: «Vi er Brann fra Bergen, vi skal utpå denne banen her og styre». Den så jeg mot Haugesund og den var helt fraværende mot Vålerenga, sier han, før han legger til:
– Du må ha baller, store, feite, tøffe baller når du skal spille borte mot Haugesund og det hadde de. Når du tør å risikere det så får du også resultater når du opptrer så voksent. Jeg synes den endringen der var interessant og det gjør at jeg har troen på Brann fremover, sier Gauseth.

– Han har den x-factoren

Eurosports Asbjørn Myhre mener justeringene Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde før Haugesund-kampen slo heldig ut.
– De så ut som rolige, trygge voksne, med kontroll og jeg tror Horneland fortsatt lurer på hva som egentlig skjedde. For det var veldig sånn at Haugesund ble tatt ut av match på egen bane, sier Myhre.
Gauseth trekker også frem både Thomas Grøgaard og Daouda Bamba som han synes har vært viktig for Brann de siste kampene. Sistnevnte scoret sitt første Brann-mål i kampen mot Haugesund.
– Den kvaliteten og uforutsigbarheten han representerer, må du ha på laget ditt. Det er derfor de har kjøpt han. Skålevik er en herlig type og jobber hardt og har gjort det bra for Brann, men dette er en spiller som er på et høyere nivå sånn jeg ser det. Han har den x-factoren, sier Gauseth.
Brann ligger på andreplass med 47 poeng, to poeng under tabelltopp Rosenborg. Neste kamp er mot Sandefjord søndag 23. september kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Se Eurosports Eliteserie-podcast her (praten om Brann starter etter ca. 23 minutter):
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38