SAN SEBASTIÁN/OSLO:
Rosenborg og Nicklas Bendtner fikk det brutalt i San Sebastián i Europa Leagues første kamp i gruppespillet. Rosenborgs danske spilte til firer på Eurosports spillerbørs, kun slått av Anders Trondsen.
– En vanskelig oppgave for en spiss med et lag som får gjort lite med ball, het det i spillerbørsen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Humøret til Rosenborg-spillerne var naturligvis ikke spesielt bra etter kamp, og Rosenborgs beste innrømmet også dagen derpå at det ble en lang natt.

Vela på utkikk etter «den store mannen»

Da var naturligvis humøret langt bedre hos det spanske laget etter kamp, og Real Sociedads Carlos Vela strålte etter å ha gått av gressmatten med 4-0 i bagasjen mot en tidligere lagkamerat.
Vela kom i likhet med Bendtner til Arsenal i 2005. De hadde samme arbeidsgiver i nesten sju år, til tross for at Vela var utlånt til en rekke klubber før han forlot London i 2012.
Meksikaneren har naturligvis ikke glemt sin angrepskollega og fortalte etter kamp om hvordan det var å dele bane med Bendtner igjen, selv om de denne gang hadde forskjellig farge på drakten.
– Det var gøy. Det er lenge siden jeg har sett den store mannen. Det er alltid moro og hyggelig å se venner, smiler Vela til Eurosport.no etter kamp.
Da begynte Real Sociedad-stjernen å se seg rundt midt i intervjuet, og forklarer hvorfor han i noen sekunder plutselig tok fokuset litt vekk:
– Jeg ventet på han. Jeg vet ikke hvor han her, smiler Vela bredt mens blikket stadig går frem og tilbake i lokalene på Anoeta på jakt etter Bendtner.
Eurosport.no forteller at dansken har gått inn i Rosenborgs garderobe, men at han etter hvert skal komme ut igjen.
– Jeg håper det, humrer Vela, som åpenbart fortsatte jakten på dansken.
(saken fortsetter under)

GODT HUMØR: Carlos Vela hopper opp på ryggen til Tomas Rosicky, mens Nicklas Bendtner klapper den tidligere lagkompisen på hodet.

Foto: Getty Images

Tung norsk uke

Selv om Vela sprudlet, var Rosenborgs kamp nok en tung uke for norsk fotball. Faktisk vant ingen klubbene med nordmenn i stallen i verken Europa League eller Champions League. Det ble 5-30 i samlet målforskjell på tolv kamper.
Samtidig er det fort gjort å få assosiasjoner til Tyskland–Norge som endte 6-0.
– Dette er tydelige tall. 0-10 på to matcher for vår suverene serieleder og vårt landslag, det er stygge sifre, sa Eurosports Thomas Myhre etter Rosenborg-kampen.
– Vi får håpe Rosenborg kan komme sterkere tilbake i neste gruppespillkamp, slo han fast.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53