Det var en trøtt Anders Trondsen som stilte på flyplassen i San Sebastián dagen derpå 0-4 for Real Sociedad i Europa League-åpningen.
Den tidligere midtbanespilleren ble liggende mange timer med kampen på reprise i hodet uten å få sove.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Det var en lang natt. Det ble ikke mye søvn der, men sånn er det med fotballspillere. Vi sliter med å sove etter stygge tap, så jeg håper jeg får sove litt på flyet, sier Trondsen til Eurosport.no.
Europa-debutanten var kanskje den som kom best ut av det hos gjestene i Baskerland, og slapp unna med en 5-er på Eurosport-ekspert Kjetil Rekdals spillerbørs.
–De første elleve minuttene gikk galt. Vi hadde en plan om å ri av de første 20, men den røk allerede i det 9. minutt. Det var litt i tidligste laget, og da blir det vanskelig mot et slikt lag. Når vi vinner ballen har vi løpt såpass mye mellom at vi er for lave med alle spillerne. Da blir det ingen dybde i pasningene og det blir lett å lese for dem. Samtidig har vi ikke nok krutt i beina til å orke og å være spillbare, forklarer han.
Etter kampen mente RBK-kaptein Mike Jensen at gjestene virket nærmest å være nervøse på Anoeta torsdag kveld. Den analysen får han ikke helt støtte av hos sin midtbanekollega.
– Jeg følte ikke at jeg hadde så høye skuldre, men når vi blir såpass lave kan det se litt sånn ut. Man blir hardt kjørt når man får tak i ballen. Det brenner virkelig når de spiller rundt vår 16-meter og da får man ganske mye syre etter hvert. Med tunge bein og slitne hoder, kan det kanskje se ut som vi blir litt nervøse når vi får ballen, sier Trondsen.
Artikkelen fortsetter under bildet

rbk

Foto: Eurosport

RBK-leiren var friske og offensive i uttalelsene før oppgjøret, men Trondsen forsikrer om at de på ingen måte undervuderte spanjolene.
– Vi visste at de var gode, så vi kan ikke påstå at det var noen undervurdering.
– De er i en god flyt om dagen, så vi visste det kom til å bli tøft. Når vi ikke klarte å holde hovedplanen, men slippe inn mål så tidlig, så blir det tungt mot et slikt lag borte, sier han.
4-0 er La Reals største seier så langt denne sesongen. At den kom mot Rosenborg har igjen skapt liv i diskusjonen om nivået på norsk fotball. Trondsen ønsker imidlertid ikke å være med på å svartmale bildet av norsk fotball etter den siste tidens prestasjoner på kontinentet.
– Det viser at det er en vei opp, men som enkelspillere er ikke gapet så stort som mange hjemme kanskje tror. Jeg tror en og en kunne gått inn og gjort en jobb på det Real Sociedad-laget, sier Trondsen.
– Men de er litt bedre på alt, og som et lag da så ser det litt verre ut. Men jeg ble ikke så skremt at jeg tror vi er sjanseløse på Lerkendal mot dem, sier han.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53