Ruzomberok - Brann: 0-1
Bismar Acosta ble den store helten da Brann gjestet slovakiske Ruzomberok torsdag kveld, i andre kvalifiseringsrunde i europaligakvalifiseringen. Bergenserne presset på fra start, og hadde god kontroll gjennom hele kampen.
Allerede ett minutt ut i andreomgangen sørget Bismar Acosta for 1-0-ledelse mot vertene. Det holdt helt til seier, og er et perfekt utgangspunkt før neste ukes returkamp i Bergen torsdag 20. juli. Vinner de på hjemmebane går de videre til tredje kvalifiseringsrunde og er ett skritt nærmere europaligaspill.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal var imponert over Branns prestasjon, og mener at det skal mye til for at bergenserne taper returoppgjøret.
– Det eneste som kan få Brann ut av dette nå er at de tar for lett på det, eller har en rar dag hvor alt går i mot. De må i hvertfall sørge for at de kommer godt i gang i Bergen og ikke gir bort et mål, slik at det blir 0-1 i starten, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal før han la til:
– Det er ingenting som tilsier at Brann skal få trøbbel mot dette laget her.

Skapte sjanser

Brann presset høyt fra start, og allerede i det niende minutt hadde de to store målsjanser på bortebane. Gilli Rolantssons harde skudd på mål fikk Kristoffer Barmen i retur etter glipp av keeper. Men Barmens heading hadde Ruzomberoks sisteskanse Matús Macík god kontroll på.
Hjemmelaget skapte derimot få sjanser i førsteomgangen, og først i det 45. minutt fikk de deres første sjanse. Men Piotr Leciejewski hadde god kontroll, og lagene gikk til pause med stillingen 0-0.
Ett minutt var alt bergenserne trengte etter pause for å ta ledelsen på bortebane. Jakob Orlov headet ballen bakover etter corner fra Fredrik Haugen. Alene i boksen stod Bismar Acosta, som enkelt puttet ballen i mål, og sørget for 1-0-ledelse til Brann.
Selv om vertene kom til flere sjanser i andreomgang, hadde Piotr Leciejewski god kontroll mellom stengene. Acostas mål ble dermed det eneste i kampen, som endte 1-0 til Brann.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52