Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsen langer ut etter sjokkhendelse: – Helt ufattelig

Joakim Opphus

Oppdatert 29/11/2023 klokken 15:16 GMT+1

Bodø Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen har et meget klart standpunkt når det kommer til bruken av bluss i norsk fotball. Hendelsen i Bergen nylig får Glimt-sjefen til å reagere.

Kjetil Knutsen.

Foto: NTB

– Bluss med den temperaturen som det holder.. at vi tillater det på kamper er for meg helt ufattelig. Det har vært mange nesten-ulykker.
Det sier Kjetil Knutsen på onsdagens pressekonferanse i forkant av Conference League-oppgjøret mot Lugano.
Rett i forkant av pressekonferansen kom nyheten om at personen som kastet et bluss som traff et barn i Eliteserie-kampen mellom Brann og Bodø/Glimt straffes med 35 kampers karantene.
Knutsen mener at en alvorlig kan skje når som helst.
– Det er bare et tidsspørsmål før det skjer en alvorlig ulykke. Kommer den borti en jakke eller hår så.. det er helt ufattelig at vi er på det nivået. Se til England. Der er det forbudt. Jeg håper ikke vi kommer til det punktet at det må en alvorlig ulykke til før vi sammen finner ut at det ikke har noen ting på en fotballstadion å gjøre.
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sa til VG etter hendelsen på Brann stadion at man «i år har vi en prøveordning der klubbene, i hovedsak, selv skal reagere mot uønskede hendelser».
I Norge er det direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som er ansvarlig organ når det kommer til bruk av pyrotekniske artikler og bluss.
De sier i sin forskrift at «bruk av pyrotekniske artikler på tribunen blant publikum er ikke tillatt, da en slik bruk blant annet ikke vil være forenlig med bruksanvisningen eller sikkerhetsinformasjonen som skal følge artikkelen».
Bruk av pyrotekniske artikler på fotballstadion kan tillates ved enkelte tilfeller. Brannvesenet kan gi tillatelse for bruk av fyrverkeri (pyrotekniske artikler kategorisert som F – fyrverkeri) på en fotballstadion.
«Pyrotekniske artikler i kategori P (bluss) er forbudt å bruke på fotballkamp, selv om disse kan likne på vanlig fyrverkeri og er tilgjengelig for kjøp av vanlige folk», skriver DSB på sine sider.
I Bodø/Glimt følger man DSB sine lover og regler.
– Det må være mulig å skape gode rammer på andre måter. Jeg er veldig glad for at Bodø/Glimt er en klubb som står steinhardt på sitt og samarbeider med politiet får å ta de som ulovlig bruker bluss.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame