Populære sporter
All sport
Vis alt

Skeptisk til salg av Glimt-stjerne: – Veldig lite interessant

Joakim Opphus

Oppdatert 16/11/2023 klokken 18:52 GMT+1

Bodø/Glimt sikret nylig sitt tredje seriegull på fire år og klubben har flere hete salgsobjekter før vinterens overgangsvindu. Discoverys fotballekspert Kenneth Fredheim er derimot skeptisk til et salg av et av klubbens største stjerner.

Hyller Glimt-debutanten: – Han er jo her fra åtte om morgenen til seks om kvelden

BODØ (Discovery):
Amahl Pellegrino trodde han hadde skrevet norsk fotballhistorie da han tuppet ballen i mål drøye fem minutter før fulltid i helgens gullkamp mot Aalesund.
Målet ville vært hans 24. mål og 37. målpoeng denne sesongen - én mer enn Philip Zinkernagel sin rekord på 36 fra 2020.
Men etter at målmaskinen hadde feiret målet og blitt byttet ut, grep VAR inn. Målet ble ikke godkjent etter en offside tidligere i angrepet. Litt ergerlig for Pellegrino som innrømmer at rekorden betyr en del for han.
– Det tror jeg du så på feiringen (hvor mye målet/rekorden betyr, journ.anm). Dessverre så ble det en offside i dag, men det er fortsatt to kamper igjen og vi kan snakke om det når rekorden er tatt, forteller Pellegrino til Discovery.

Karrierens beste sesong

Med to kamper igjen av sesongen derimot, er det mye som tyder på at mannen som har levert mål og målgivende på bestilling i Bodø/Glimt vil slå rekorden til danske Zinkernagel.
På spørsmål om årets sesong er hans beste i karrieren svarer han ganske raskt «ja».
– Det var litt som jeg sa i fjor. Jeg følte ikke jeg kunne være fotballspiller med de akilles-problemene jeg hadde. Så gjorde jeg det inngrepet og føler nå at jeg får være litt meg selv igjen.
– Det blir bedre og bedre for hver dag som går og jeg for mer og mer bevegelighet i akillessen.
Discoverys fotballekspert Kenneth Fredheim sier selv at han ikke ser den store forskjellen rent fysisk ute på banen for Pellegrino i 2023 kontra 2022, men han tror at miljøet i klubben også kan ha hjulpet kantspilleren å finne tryggheten og godfølelsen igjen.
– Det er klart når du går rundt og kjenner på en sånn liten skade hele tiden så er jo det noe som ligger litt i bakhodet. Det å være 100 prosent igjen hjelper på å få den godfølelsen igjen.
– Med de utskiftningene som det har vært i klubben de siste årene så har jo Pellegrino blitt en av bærebjelkene i klubben. Den kan hende at det også bidrar på den tryggheten og følelsen på å være seg selv og.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Slik sikret Bodø/Glimt seriegullet

Selv om Pellegrino er i ferd med å legge sin personlig beste sesong bak seg er han tydelig på at man ikke må begynne å hvile på laurbærene nå.
– Det har vært en fin sesong, men den er langt i fra over. Det bor en veldig sterk mentalitet i den gruppen her og det er ingen som er mette. Den sulten ligger der selv om man har vunnet gullet. Sesongen kan bli dritt hvis man senker prosenten i treningshverdagen og man taper de to Europa-kampene og cupfinalen så står man igjen og føler at sesongen ikke ble som ønsket.
– Sesongen vår har så vidt begynt føles det som.

Haaland-tall

For Discoverys fotballekspert sitter superlativene løst når han blir bedt om å beskrive Pellegrino.
– Det er fantastisk rett og slett. Han presterer på et så høyt nivå hele tiden, han scorer ikke i nykk og napp, men er pålitelig hele tiden. Det er en treners drøm. Han er veldig fotballsmart, spesielt når det kommer til posisjoneringen og evnen til å komme seg fri, også er han jo ikke en dribler, men først og fremst en ekstrem avslutter. Keeperen vet nærmest hvor ballen kommer når han skjærer inn fra kanten, men det hjelper ikke. Han er så presis, humrer Fredheim.
Siden ankomsten til Bodø sommeren 2021 har det blitt 115 opptredener i alle konkurranser for klubben. Han står med elleville 113 mål-innvolveringer (72 mål og 41 assists) på de kampene.
– Det er jo Erling Haaland-tall, rett og slett, konstaterer Discoverys ekspert.
Han fortsetter:
– Jeg kan nesten ikke huske noe lignende rett og slett. Det er ikke bare én sesong hvor du er skadefri og alt stemmer, han har prestert nå i flere sesonger. Han har blitt en angriper som har definert sitt eget nivå - som er skyhøyt. Det er fantastisk og helt utrolig, det er ikke så mye mer å si.
Det som imponerer Fredheim mest, er hvordan mannen som er eldst på Glimt-laget med sine 33 år egentlig ikke slo gjennom på toppnivå før han var 28 år.
– Det er et utrolig eventyr og det må være en enorm oppmuntring for spillere som begynner å dra på årene. Før han slo igjennom som 28-åring så hadde han egentlig bare bevist at han kunne score mål i OBOS.
Se den nyeste episoden av Indre bane her:

Pellegrinos fremtid?

Pellegrino signerte i fjor vinter en ny avtale med seriemesterne som strekker seg ut 2024-sesongen. Med den målproduksjonen som venstrevingen har leverte kommer naturlig nok også interesse fra større klubber.
I sommer skal Glimt ha fått et tilbud på 33-åringen - noe klubben takket blankt nei til. Pellegrino innrømmet til Avisa Nordland at han var skuffet over den manglende kommunikasjonen mellom Glimt og Pellegrino når det kom til tilbudet fra den ikke-navngitte klubben.
– Jeg så ikke på dette som noe tulletilbud, som mange spekulerer i. Jeg oppfattet dette som en seriøs henvendelse, som kunne kommet både Glimt og meg til gode, sa han til AN i sommer.
I AN sin podcast «Studio Glimt» sier tidligere Glimt-spiller og ekspert for avisen, Trond Olsen, at han ikke tror et salg av målmaskinen er utelukket.
– At Amahl er en god spiller og kan levere for Glimt i 2024 også, det er sikkert. Men kommer det rette budet og de rette pengene på bordet, så ser jeg ikke bort fra at Bodø/Glimt selger.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Gull-Moumbagna til Discovery: – Jeg har ofret mye

Mer skeptisk

Discoverys ekspert derimot er mer skeptisk til et salg av Eliteseriens poengkonge.
– Hadde jeg vært han så hadde jeg blitt i Glimt. Når du er i den alderen han, er i så er du veldig lite interessant for utenlandske klubber.
– Det å få være med på det Glimt-eventyret og en sjanse til å spille seg inn i Champions League neste sesong, du kan ikke nesten ikke ønske deg noe mer. Jeg tror Champions League trigger både han og alle spillerne Glimt mye.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Knutsen tatt på senga av Glimt-spissens antrekk: – Jeg måtte spørre

Fredheim påpeker at økonomien til Glimt tillater klubben å beholde sine beste spillere i større grad nå enn tidligere.
– Tidligere så var de en situasjon hvor de nærmest var nødt til å selge. De måtte jo slippe spillere gratis, som Ola Solbakken, men det har de lært av. Nå kan de være litt tøffere i trynet når det kommer til forhandlingsbordet med andre klubber.
Fredheim sier han hadde blitt veldig overrasket dersom det skulle komme et bud på stjernespilleren og han ser på det som lite sannsynlig at en utenlandsk klubb vil ønske å hente en 33 år gammel angrepsspiller til tross for målproduksjonen til spilleren.
– Jeg klarer ikke å forttå hvorfor Pellegrino skulle ønske seg til en annen klubb enn Glimt.
Sett denne?
picture

Hater én ting med livet i Nederland: – Det er dritt!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame