• Se Mjøndalen - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
Bodø/Glimt var bare sekunder unna å kunne feire seriegull på søndag, men Bård Finne ville det annerledes og utlignet til 2-2 på overtid på Aspmyra.
Det gjør at svært mye står på spill for nordlendingene i de to kommende kampene.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
Først møter de FC Zorya Luhansk i Ukraina. En seier vil sikre dem seieren i gruppe C i Conference League, noe som sender dem rett til åttedelsfinalene.
Så venter bortekamp mot Mjøndalen på søndag. Med seier eller uavgjort i den kampen, vil Bodø/Glimt forsvare Eliteserie-tittelen.

– En redsel for å ødelegge alt

Discovery møtte Glimt-trener Kjetil Knutsen dagen før avreise til Ukraina. Da var bergenseren mest opptatt av det mentale aspektet ved Brann-kampen og de to neste kampene.
– Nå er utgangspunktet at i vi har to finaler igjen, en posisjon vi selv har satt oss i. Jeg har aldri opplevd at noen som kommer til en finale, være et VM eller noe annet, er skuffet. For oss er det to fantastiske finaler vi er i. Vi vet at vi uansett er videre, men det er vi som leder an i gruppen. Det er et fantastisk utgangspunkt. Så kommer det en ny én på søndag. Utgangspunktet er akkurat som det var før Brann-kampen. Jeg ville ikke byttet det med noe, sier Knutsen til Discovery.
– Handler det om å forholde seg positiv og angripe kampene? Å ikke være redd eller preget av stundens alvor?
– Bjørn Mannsverk (Glimts mentale trener) er inne her nå. Jeg tror det er viktig å erkjenne at vi flyttet fokuset litt i Brann-kampen. Vi må prate litt om at det kan ligge en frykt der rundt det som kommer nå. Redselen for å kunne ødelegge alt på oppløpssiden vil være til stede, men vi må bare tørre å prate om det og erkjenne hva som skjedde i kampen. Jeg tror vi kan ta veldig mye god læring ut av det, sier Knutsen.
Saken fortsetter under videoen.

Glimt-sjefen etter utrolige minutter: – Fotballen er av og til litt brutal

Gikk i «resultatmodus»

Knutsen forteller videre at han synes de gjorde en god kamp mot Brann, men at de falt ut av «prestasjonsmodus» da Brann reduserte til 1-2.
– Da går vi i «resultatmodus». Der er ikke vi vant til å være, så det betyr at vi ikke er ferdig utlærte. Det ender til slutt i at Brann scorer 2-2, sier Knutsen.
Og det er én av grunnene til at nevnte Mannsverk blir med på flyet til Ukraina tirsdag, for å trene det mentale inn mot de to finalene.
– Det er kanskje der vi kan jobbe mest nå, for det fysiske får vi gjort veldig lite med, annet enn at vi skal restituere og trene på lav intensitet. Det mentale blir hovedfokuset nå.

– En bedre inngang

Det er ingen tvil om at det blir noen hektiske dager for Glimt. Søndag spilte de mot Brann, mens tirsdag er det avrise til Ukraina. Kampen mot Zorya er på torsdag, og deretter reiser de rett til Oslo for å forberede seg til søndagens serieavslutning mot Mjøndalen.
– En ting som er veldig positivt, er jo at det ikke skjedde noe i går. Det betyr at spillerne kom seg i seng til normal tid. Det var ingenting som skulle feires. Inngangen til torsdagen blir derfor mye bedre, sier Knutsen.
Han fortsetter:
– I den kampen er utgangspunktet det samme som det har vært hele veien. Så blir det litt kort tid mellom den og Mjøndalen, men vi har gjort dette før og er vant til det. Vi reiser rett fra Ukraina til Oslo, så gjør vi det vi kan for å restituere og hente oss inn til kampen mot Mjøndalen. Vi har klart det før, og jeg er helt overbevist om at vi klarer å gjøre det igjen nå.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26