Populære sporter
All sport
Vis alt

Lyn-kapteinens VIF-ønske ble oppfylt: – Helt vanvittig

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 18/04/2024 klokken 21:00 GMT+2

Etter at Lyn hadde sikret opprykket til OBOS-ligaen i fjor, var den store drømmen at erkerivalene fra Oslo øst skulle rykke ned fra øverste nivå. Nå skal William Sell (25) og resten av Lyn-laget møte Vålerenga i en seriekamp for første gang på nesten 15 år.

Lyn-kaptein William Sell og tidligere Vålerenga-spiller Seedy Jatta fra fjorårets cupoppgjør mellom lagene.

Foto: NTB

Lørdag smeller det på Ullevaal Stadion. For første gang siden 2009 møtes herrelagene til Lyn og Vålerenga i seriespill.
– Jeg kjenner at jeg gleder meg ordentlig. Det blir uten tvil den største kampen noen av oss kommer til å spille – i alle fall på en god stund. Det blir utrolig moro, sier Lyn-kaptein William Sell.
I fjor snakket Discovery med midtstopperen like etter at Lyn selv hadde sikret seg et opprykk til nivå to.
Samtidig kjempet erkerivalene en intens kamp om å beholde plassen i Eliteserien. De måtte ut i to kvalifiseringskamper mot Kristiansund, og Sell la ikke skjul på at han drømte om at Vålerenga måtte ta turen ned til OBOS-ligaen.
– Uten tvil. Mest for Lyn-supporterne. Det hadde vært fantastisk å få et par oppgjør mellom Vålerenga og Lyn i seriespill, sa Lyn-kapteinen den gangen.
Og den drømmen gikk i oppfyllelse. Nå er det duket for elleville rammer lørdag klokken 18:00.
– Når dommeren blåser i fløyta er vi i kampen, men vi må få lov til å suge inn litt av det som skjer før kampstart. Det tror jeg kommer til å bli en skikkelig kul opplevelse for oss alle, sier Lyns midtstopper.
Selv om det utvilsomt er en stor anledning for Lyn-gjengen, som for kun to år siden spilte på nivå fire, klarer de enn så lenge å holde nervene i sjakk.
– Helt ærlig tenker jeg ikke så mye på kampen enda, men jeg tipper det kommer noen sommerfugler i magen når det nærmer seg.
– Det er kamper som det er lov å glede seg litt ekstra til, men det er like mange poeng som deles ut. På banen får vi ta det som en vanlig kamp, men før, og forhåpentligvis etter, får vi la det synke inn og være glad for at vi får oppleve en sånn kamp, forteller Sell.
Fått med deg denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer etter Botheim-scoring: – Den ser veldig tvilsom ut

Ny rekord

Oppgjøret mellom de to Oslo-klubbene har vært en snakkis helt siden terminlisten kom, og det ble tidlig rift om billettene.
Norges største fotballstadion er helt utsolgt til oppgjøret. Torsdag passerte de 25 000 solgte billetter etter at 1100 billetter som ikke kan brukes likevel ble kjøpt opp.
Aldri før har det blitt solgt så mange billetter til en OBOS-ligakamp.
– Det er helt vanvittig. Det er veldig moro at det er to Oslo-lag som klarer å fylle nasjonalstadion. Det viser at det er mye interesse, sier Sell.
Selv om de to erkerivalene har hatt en rekke oppgjør mot hverandre på Ullevaal, har det aldri vært så mange tilskuere til stede som det blir på lørdag.
Ifølge tall fra norsk internasjonal fotballstatistikk (nifs), lå den gamle rekorden på 20 477 tilskuere. Den ble satt tilbake i 2004.
De siste oppgjørene mellom klubbene i ligasammenheng har ikke vært i nærheten av å måle seg med lørdagens kamp. I 2009 var tilskuertallet på henholdsvis 13 466 og 14 048. Året før var det 16 332 og 18 012.
På det tidspunktet hadde begge lagene Ullevaal som hjemmebane.
– Da folk var vant til å ha disse oppgjørene, ble det en vane. Det har vært bra oppmøte før også, men når det er så lenge siden, og vi faktisk møtes på like vilkår denne gangen, er det veldig gøy for begge lags supportere.
– Trodde du at det ville bli utsolgt før billettsalget startet?
– Når jeg hørte det fra start, tenkte jeg at det er lov å håpe. Det er en hovedstad og det er mange som bor her, men når rekorder skal brytes er man litt usikker i forkant. Men det gikk over all forventning, og det ble utsolgt veldig fort også, innrømmer Sell.

Kan sørge for rekruttering

Det er ikke hverdagskost med utsolgte fotballstadioner i Oslo. Mangel på gode sportslige prestasjoner de siste årene har gjort at det primært er hatoppgjørene som har trukket til seg de store folkemengdene.
– Det har ikke vært mange utsolgte kamper på Intility etter at den stod ferdig heller, men en byrivalisering gir noe enkelt. Vi ser veldig til Stockholm og ser hva de får til der, forteller Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre, som poengterer at de to største hovedstadsklubbene nå er langt unna toppen av norsk fotball.
– En gang i tiden var det tre-fire Oslo-lag på øverste nivå. En hovedstad med respekt for seg selv bør ha et bedre fotballag enn det Oslo har for øyeblikket, og gjerne flere, fortsetter han.
Det er derimot ingenting å si på lørdagens oppmøte. Med rundt 25 000 tilskuere får klubbene muligheten til å rekruttere nye fans, og spesielt Lyn bør se på dette som en gyllen anledning, ifølge Myhre.
– Det er mange som kommer til å gå på kampen, og blant de litt yngre blir det første gang i livet at de ser Lyn-Vålerenga på en fullsatt stadion. Det vil sikkert bli en kjempeopplevelse og potensielt bra for rekruttering.
Også William Sell håper at flere vil ta turen på neste hjemmekamp etter lørdagens kamp.
– Jeg vil tro det skaper litt positiv blest rundt klubben. Jeg synes også de har vært flinke i forkant. De la ut billetter som ikke var for dyre. Folk har mulighet til å komme på kamp, og det ser positivt ut fra utsiden. Om det er noen som kommer på kampen som vanligvis ikke gjør det, så får vi håpe at det gir mersmak, sier Lyn-kapteinen.

– To jevne lag

Begge de to 1. divisjonslagene står med fire poeng etter tre spilte kamper, men Lyn ligger over Vålerenga på målforskjell.
Der VIF-leiren trolig er skuffet over en litt mager poengfangst i sesonginnledningen, er stemningen svært god i Lyn-land.
Etter en sjokkstart på den nye tilværelsen i OBOS-ligaen med 0-3-tap for Moss i første kamp, tok de et sterkt poeng mot Kongsvinger, som regnes å være blant de heteste opprykkskandidatene.
Mandag slo de Aalesund 3-0 på bortebane. Tangotrøyene spilte eliteseriefotball senest i fjor.
– Vi er veldig fornøyde med åpningen så langt, understreker Sell.
Vålerenga spilte på sin side uavgjort mot Sogndal i sesongåpningen, før de slo Raufoss. I tredje kamp ble det derimot tap for Stabæk på hjemmebane.
– Ut fra sesongstarten til begge, ser det ut som at det er to ganske jevne lag. Vi har ikke møtt de samme lagene, så vi kan ikke trekke så mye ut av det, men vi har i hvert fall veldig lyst til å gi Vålerenga tøff kamp på lørdag. Jeg håper det blir en morsom opplevelse for alle, sier Sell.
– Dere ligger jo også over Vålerenga på tabellen. Det må jo gi dere en god følelse?
– Tabellen lever sitt eget liv nå i starten, men kampen vi leverte på mandag må vi ta med oss noe fra. Det var en veldig bra kamp, så vi tar med godfølelsen fra den inn mot lørdag, svarer Lyn-kapteinen.
Discoverys ekspert tror at det er gjestene fra Valle som kjenner mest på presset.
– De fleste analyser og spådommer ryker fort ut når det er en så spesiell ramme. Nå blir det ekstra kok, og Vålerenga har alt å tape. De kjenner sikkert på det etter en litt rufsete start.
– Jeg tror at Lyn kjenner på at de kan slå seg litt løs her. Det har vært en litt merkelig forestilling om at Vålerenga har vært så dårlig på hjemmebane fordi det er fans. Nå blir det en fullsatt landslagsarena, så der blir det i alle fall trøkk rundt, legger Myhre til.
Fått med deg denne?
picture

Eksperten med tirade: – Hva faen holder de på med?



Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame