Vålerenga med poengtap i serieåpningen

AvNTB

Publisert 01/04/2024 klokken 19:03 GMT+2

Vålerenga ble rystet av Sogndal og måtte til slutt nøye seg med 1-1 på hjemmebane i sesongåpningen i 1. divisjon mandag.

Vålerengas trener Geir Bakke

Geir Bakkes VIF-mannskap fikk dermed ikke den sesongstarten de hadde håpet på, i en sesong der kun opprykk til eliteserien er godt nok.
Det var riktignok Oslo-klubben som styrte det meste mandag, og blåtrøyene bare kun centimetre unna å ta ledelsen da Simen Juklerød slo et innlegg som gikk via en Sogndal-forsvarer og i stolpen etter en drøy halvtime.
Der Vålerenga sløste med sjansene var Sogndal effektive da laget endelig kom seg til en sjanse. Scoringen kom da Edmund Baidoo stormet framover på en kontring og spilte gjennom Erik Flataker, som prikket gjestene i ledelsen etter 37 minutter.

Reddet uavgjort

I pausen erkjente Vålerenga-trener Geir Bakke at det ikke hadde vært noen overbevisende oppvisning de første 45 minuttene.
– Vi hadde ballen mye, men vi gjør ikke ting raskt nok. Så skjer det som ofte skjer. De får en kontring og scorer på den, og vi har ikke vært gode nok selv, konstaterte han.
Vålerenga fortsatte å dominere ballbesittelsen og kom seg til flere halvsjanser, og med 20 minutter igjen på klokken satt den endelig for vertene.
Hjemmelaget rullet opp et angrep på høyresiden, hvor Henrik Bjørdal headet ned til Daniel Håkans inne i boksen. Han banket inn utligningen i nærmeste hjørne.
Nærmere seier kom imidlertid ikke VIF.

Mareritt

Vålerenga kommer fra en marerittsesong som endte med nedrykk fra eliteserien etter en høydramatisk nedrykksfinale mot Kristiansund.
Oslo-klubben ledet 2-0 fra det første oppgjøret på bortebane, men klarte likevel å rote det til på Valle og røk til slutt på straffer.
I løpet av vinteren har det også skjedd en rekke endringer i Vålerenga. Toppscorer Andrej Ilic, Fredrik Oldrup Jensen, Mohamed Ofkir, Eneo Bitri og Torgeir Børven har forlatt klubben, i tillegg til at kaptein Stefan Strandberg måtte legge opp grunnet sykdom.
Vålerenga har hentet inn fem nye spillere, blant annet den tidligere landslagsspissen Ola Kamara.