Populære sporter
All sport
Vis alt

Vil løfte skuta etter fjorårets skandale-sesong: – Det blir utrolig tøft

Herman Sønju

Oppdatert 04/02/2022 klokken 22:10 GMT+1

Fjorårets sesong for Brann bar preg av både sportslige og utenomsportslige nedturer. Nå lover Brann-sjef Eirik Horneland en helt annen utgave av laget.

Brann

Foto: NTB

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Året 2021 ble en eneste stor nedtur for Sportsklubben Brann.
Med diverse skuffelser og skandaler både sportslig sett og på andre plan, forsvant den ene profilen etter den andre. Trenere ble sagt opp, spillere sparket og folk i ledelsen gikk av.
Til slutt, kanskje det aller hardeste slaget i trynet i en allerede vanskelig nok sesong: Muligheten til å bli i Eliteserien ble spolert av en sprudlende underdog fra Grimstad.
Opplev dramaet fra Intility Arena på nytt. Saken forsetter under videoen.
picture

Se det elleville dramaet fra da Jerv rykket opp til Eliteserien

For tross en enorm opphenting og et fyrverkeri av en fotballkamp ble nedrykket til OBOS-ligaen et faktum.
– En kamp som oppsummerer sesongen til Brann 2021, var Eirik Hornelands beskjed etter tapet mot Jerv.

Fra nachspiel-oppstyr til optimisme på Gran Canaria

Etter kun sju poeng på 14 kamper ble Kåre Ingebritsen sparket som trener i Brann i juli 2021. En katastrofal start på sesongen skulle vise seg enda verre med bakgrunn i utenomsportslige utfordringer. Bare uker etter sprakk nyheten om det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion, hvor 12 spillere var involvert.
Se mer om skandalen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Fra Ingebrigtsen-sparking til nachspiel-kaos: Branns bekmørke uker oppsummert

Oppstyret endte med at tre spillere forlot klubben. Kristoffer Barmen ble sparket av klubben, mens Mikkel Andersen avsluttet egen kontrakt. Også Vegard Forren var ferdig i klubben like etter nachspielet, men ifølge partene skal det ha vært andre årsaker til at Forren og Brann skilte lag.
I etterkant av nachspielet ventet en voldsom oppgave for Brann-ledelsen. Alle spillerne ble tildelt en advarsel og måtte stå til svar for handlingene sine. Nedrykket ble dråpen som fikk det til å renne over for styreleder Birger Grevstad, som trakk seg fra sin posisjon i klubben.
Se reaksjoner fra Brann-spillerne etter nedrykket. Saken fortsetter under videoen.
picture

Brann-spillerne knust: – Dette gjør jævlig vondt

Discovery-ekspert Joacim Jonsson er klar i sin sesongvurdering av Brann.
– Fjorårssesongen er enkel å beskrive både på og utenfor banen; fiasko. Det er ikke vits å bruke flere ord, finne unnskyldninger eller forklaringer, sier Jonsson.
På treningsleir i Gran Canaria er den dystre perioden glemt. I et nytt intervju med Discovery gir Horneland inntrykk av en revansjesugen gjeng.
– Vi ser fram til å komme igang på nytt nå, sier Brann-sjefen.
– Det er flotte forhold på Kanariøyene og vi har kommet godt i gang. Det er gøy å være på leir igjen, fortsetter han.
Målet for sesongen er klinkende klart.
– En stor klubb som Brann må ha ambisjoner om å komme opp igjen, konstanterer Horneland.
– Og hvordan skal dere klare det?
– Det handler om å bygge videre på den gjengen som vi har her nå, og veldig mange av de som var her fra ifjor høst. Det er en gjeng som trenger å spille sammen, skal vi bli bedre på det vi skal bli bedre på, og det er et lag i utvikling, svarer han.

– Det blir beintøft

Det ligger an til en svært spennende sesong med tre nedrykkede lag i Brann, Stabæk og Mjøndalen. Alle vil de være med opp igjen, men Discovery-ekspert Joacim Jonsson legger presset på Brann.
– Brann er storfavoritter i årets OBOS-liga. En av de største noensinne. Brann kommer til å vinne OBOS-ligaen 2022. Å spå noe annet er bare tåpelig, sier Jonsson.
– Det er ikke så enkelt som at vi bare får et opprykk. Det er noe vi må fighte hardt for. Det er stor konkurranse om opprykket i år, mener Horneland.
Jonsson ser ellers på konkurransen om opprykksplassene som helt åpen.
– Vi har Fredrikstad som ønsker seg opp, vi har Start som gjør en ny satsning, Sandnes Ulf har forutsetninger, Ranheim, meget skuffende sesong sist, de vil blande seg inn der igjen. Så har man i tillegg KFUM Oslo som også har vært der oppe, og Åsane vet man heller ikke hva kan finne på med ny stadion og nye forutsetninger, sa eksperten da terminlisten ble sluppet tidligere i år.
Horneland ser seg enig i at det ligger an til å bli en svært spennende kamp om Eliteserie-plassene.
– Det blir beintøft. Vi må ha gode prestasjoner og vi må jobbe hardt for å henge med i år. Det er vi veldig klar over, sier Horneland.
– Hvor viktig blir det da å komme godt igang?
– Generelt sett blir hele sesongen i seg selv viktig, men vi er klar over å måtte jobbe på fra start. Samtidig er det viktig å ikke bli stressa, fordi sesongen er lang. Vi må opp i 20-22 seirer, og det er press nok det, svarer Brann-sjefen.
Brann får en tøff åpning på sesongen borte mot Ranheim før byrival Åsane venter i andre runde.
– Jeg ser på de som alle de andre 28 kampene. Det er spennende kamper som man uansett skal igjennom. Resultatet er ikke spesifikt mot de to første, men vi får ta en kamp om gangen også kjører vi på derfra, sier Horneland.
Sett denne?
picture

Oppsummerer Brann-krisen: – Et eneste stort sirkus

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame