Overfor Bergens Tidende bekrefter Branns daglige leder Vibeke Johannesen at det skal ha vært 12 spillere på festen natt til tirsdag, samt eksterne gjester, som tok seg inn på Brann Stadion.
Gjestene skal ha vært utenfor spillergruppens kohort.
– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre. Her er det så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld, sier Johannesen til BT.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
12 TIMER SIDEN
Per dags dato er Bergen en av byene med mest smitte.
– Det gjør det enda verre. I tiden vi er, er dette en ekstra dårlig vurdering. Derfor har vi testet spillerne for korona i dag tidlig, sier Johannesen.
Ifølge Brann, skal alle spillerne som ble testet fått negative svar. De skal og bli testet senere i uka.
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier til Discovery at han ikke har kjennskap til saken utover det som står i mediene. Han ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Hatt en alvorlig prat

Branns sportssjef, Jimmi Nagel Jacobsen, har snakket med Bergensavisen om hendelsen. Han sier at det «på ingen måte er akseptabelt».
– Hvilket følger vil dette få?
– Vi har hatt en alvorlig prat med spillergruppen i morges. Det er klart at det for de tolv involverte vil få konsekvenser i en eller annen form.
– Kan konsekvensen være at de ikke får spille på søndag?
– Det er en så stor gruppe at det blir vanskelig. Vi kan ikke sette ut en, men ikke den andre, sier Jacobsen.
Brann ligger sist på tabellen med sju poeng etter 14 kamper. Søndag tar de imot Sandefjord på hjemmebane.

Spillerne forklarer

Kristoffer Barmen og Vegard Forren fortalte til BA etter onsdagens trening at de er en av de tolv spillerne.
– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sier Kristoffer Barmen om festen.
– Vi skulle danne det sosiale grunnlaget videre. Det eskalerte og kom ut av kontroll. Det er bare å beklage på det dypeste, vi har virkelig drete på draget, sier Barmen.
Barmen forteller at folk var beruset, men at de hadde ingen paner om at det skulle bli slike tilstander.
– Det var god stemning, god mat og for mye god drikke. Så ruslet vi videre, og finner ut at vi vil ha litt mer. Da tar vi en håpløs vurdering, og tar turen til Stadion. Det eskalerer og blir en god fest ut av det hele, sier Forren til BA.
Mathias Rasmussen skal og ha uttalt seg om saken, og han også var med på sprellet. Han svarer bestemt "nei" på BAs spørsmål de har gjort noe galt.
Derimot Robert Taylor, som ikke var en av de tolv spillerne, forteller at han er skuffet og at hendelsen ikke burde funnet sted.
Så du denne?

Legger opp: – Jeg har fått mer ut av potensialet mitt enn Braut Haaland

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
18 TIMER SIDEN