Populære sporter
All sport
Vis alt

Se alle reaksjonene etter Brann-nedrykket: – En trist dag for Bergen

Oppdatert 15/12/2021 klokken 23:49 GMT+1

Brann rykket ned til OBOS-ligaen for andre gang på sju år. Nå handler alt om å stake ut en ny kurs for å komme seg gjennom 2022 og rykke opp igjen til Eliteserien.

Robert Taylor

Foto: NTB

– Dette er en trist dag for oss i klubben og Bergen by. Det er vanskelig. Det er kjipt.
Det var ordene Brann-styreleder Birger Grevstad innledet med da han ble intervjuet av Discovery like etter at Jerv kunne juble for Eliteserie-plass i 2022.
Etter en helt ellevill fotballkamp på Initility Arena, der det først stod 1-1 etter 90 spilte minutter, før Sivert Heltne Nilsen la på til 4-4 (!) like etter at 120 minutter var passert i tåkehavet. Etter et drøss med straffer var det til slutt Robert Taylor som bommet for Brann, før Ibrahim Shuaibu sendte Jerv til himmels.
Om ikke jobben med å få Brann tilbake i det gode selskap starter nå, begynner nok uansett tankene om en retur til Eliteserien å svirre for Brann-ledelsen.
– Vi må rett og slett satse skikkelig for å komme opp igjen. Vi må ikke grave oss ned nå. Nå er vi nødt til å trykke på de riktige knappene for å få dette til, fortsetter Branns styreleder Birger Grevstad til Discovery.
Sesongen til Brann har vært preget av skandaler. Det eneste som har vært konstant har vært Branns stadige kamp i bunnen av tabellen. Etter at nedrykket var et faktum ble styrelederen spurt om sin posisjon.
– Jeg er valgt for to år, og da tar jeg det ansvaret som gjelder for de to årene, det står jeg i, sier Grevstad til Bergens Tidende.
På oppfølgingsspørsmål om han trekker seg, er han klar i sin tale.
– Nei, det har jeg ikke tenkt, fortsatte Grevstad til avisen.
Ei heller Vibeke Johannesens stilling er til vurdering, slik det står nå.
– Det er ikke tema. Det er et helt styre som bestemmer det. Hun har 100 prosent tillit. Nå må vi samles i bånn, sier styrelederen til avisen.
Se hva Bård Finne og Aune Heggebø sa etter kampen mot Jerv. Saken fortsetter under videoen.
picture

Brann-spillerne knust: – Dette gjør jævlig vondt

– Helt absurd

I tillegg til den gedigene sportslige nedturen dette året, som kuliminerte med et nedrykk, har sesongen til Brann også vært preget av utenomsportslige utfordringer – som den mye omtalte nachspielsaken tidligere i år.
Daglig leder Vibeke Johanessen har stått midt i stormen gjennom hele 2021, og etter Jerv-kampen var hun svært, svært skuffet.
– Jeg tror det har sunket inn, men det er fremdeles mye følelser for det var en ellevill kamp, og det har vært en utrolig lang og krevende sesong.
– Så ender det på denne måten. Hvordan opplevde du det?
– Det er helt absurd. Det føltes som at vi skulle klare det, vi hadde muligheter, men så vil det seg bare ikke. Vi skulle ikke klare det her, det har vært en seigpining.
Dette sa Runar Hove etter kampen. Saken fortsetter under videoen.
picture

Knust Hove: – Føler på en skam og flauhet

Frem med OBOS-budsjettet

Nedrykket i 2021 er det andre på sju år. Sist gang var i 2014, og da maktet bergenserne å sprette rett opp igjen. Denne høsten har Brann skissert to mulige budsjetter – ett for OBOS-ligaen og ett for Eliteserien.
Nå må det ene skrotes.
– Jeg må makulere Eliteserie-budsjettet, og ta frem OBOS-budsjettet. Forskjellen er tyve millioner. Det er krevende for en klubb som Brann, men vi skal klare å jobbe oss gjennom det.
Et nedrykk og et strammere budsjett kan også bety færre arbeidsplasser.
– Det står langt nede på listen. Vi har en trimmet organisasjon allerede, men arbeidet i organisasjonen blir ikke enklere. Vi må sørge for at vi har nok folk til å sikre inntekter, men det er mange plasser vi må kutte på.
– Må man kutte på spillerstallen i stedet da?
– Selvfølgelig må vi se på alt, men vi må ha et slagkraftig lag. Vi er nødt til å rykke opp på første forsøket, for en klubb som Brann tåler ikke å være nede mer enn ett år.
– Hva legger du i det?
– Jeg tror at samarbeidspartnere, supportere og byen støtter opp under i en sesong, men jeg tror det blir tungt å beholde entusiasmen i flere sesonger.
Se intervjuet med Vibeke Johanessen her.
picture

Vibeke Johannesen etter nedrykket: – Må puste med magen

– En tøff oppgave foran oss

Om sin egen stilling sier den daglige lederen at de nå er nødt til å ta noen runder på kontorene før de kan konkludere om hvem som blir med ned.
– Det er et tøft tidspunkt å spør om det der. For det tar på etter et slikt år, men jeg tror vi skal puste med magen og samle oss alle sammen, og så får vi vurdere fremtiden, men jeg vet hvertfall hva som skal til for fremtiden, og jeg vet det er gjort mye arbeid - og har mange riktige personer i riktige posisjoner.
– Vi har en fantastisk organisasjon, og et spennende fundament i spillerstallen.
Nå handler alt om å stokke om kortene og starte prosessen med å rykke opp igjen til Eliteserien. Men først skal Johanessen ta vare på de ansatte i klubben.
– Jeg er daglig leder i sportsklubben Brann, akkurat nå er jeg daglig leder for en klubb som er i en veldig vanskelig posisjon. Det handler ikke om meg, jeg er opptatt av Brann og det beste for Brann. Det er en tøff oppgave foran oss, og det er viktig at alle er klare for å ta det løftet, og man må kjenne etter at man har det. Jeg vet at jeg pleier å finne den og ha den, men akkurat nå er det bare utrolig vondt. Nå vil jeg bare inn og ta vare på de ansatte.
Se intervju med Robert Taylor. Saken fortsetter under videoen.
picture

Taylor ønsket ikke å ta straffe: – Jeg hadde ikke selvtilliten

– Brann anno 2021

Også hovedtrener Eirik Horneland var langt nede etter den svært dramatiske kampen på Initility.
– Denne kampen oppsummerer sesongen til Brann i 2021. Vi scorer fire mål mot Jerv i dag, men klarer ikke å vinne kampen. Vi brenner også fire straffer ... Det vi så i dag var Brann anno 2021. Dette er helt forjævlig, sier hovedtreneren til Discovery.
– Vi gjør nok i dag for å avgjøre. Det er mange som skylder på seg selv, men vi rykker ned som en klubb og som et lag. Så får vi se om klubben reiser seg igjen, og om vi har karakter til å komme tilbake, legger han til.
– Hvem har det verst akurat nå?
– Hele Bergen har det verst. Vi har stått sammen i oppturene og nedturene i år, og vi som lag burde ha vært ryddige nok i dag, svarer Horneland.
Se intervjuet med Eirik Horneland her.
picture

Horneland etter nedrykket: – Helt jævlig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame