På onsdagens «kick-off» ble Sivert Heltne Nilsen lansert som Branns nye kaptein. Han har vært supporter av klubben fra barndommen, noe som gjør at han setter bemerkelsen ekstra høyt.
– Selv om jeg har vært kaptein treningskampene var det et spesielt øyeblikk å få beskjeden fra Eirik (Horneland). Jeg skal ikke legge skjul på at det er stort og veldig kjekt, sier Heltne Nilsen til Discovery og legger til:
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
– Samtidig vil ikke det endre noe. Fokuset har hele tiden vært å bidra til at laget skal fungere, og måten jeg vil være på banen er den samme. Jeg skal gå fram som et godt eksempel, sier den ferske kapteinen.
Voldingen melder om solid trøkk fra ivrige bergensere på gårsdagens supportertreff, som ga en god «boost» før alvoret starter. Omstillingen fra nedrykksåret i Eliteserien til å bli et vinnerlag i divisjonen under tror han skal gå fint.
– Forhåpentligvis klarer vi å snu trenden og få i gang en seiersrekke. Det blir et maraton hvor det handler om at det ikke tar lang tid å snu om fra et eventuelt tap.
– Kjenner du på presset?
– Forventningene er mest internt og vi er klare på at vi skal rykke opp. Samtidig har OBOS-ligaen aldri vært mer spennende og vi er forberedt på en hard sesong, sier 30-åringen.

Fem mål på åtte minutter: Her kriger Heltne Nilsen inn 4-4 (!)

Erstattet profiler med dansker

I Brann-troppen har det vært store utskiftninger etter nedrykket, hvor profiler som Robert Taylor, Daniel Pedersen og Petter Strand har gått ut dørene.
– Man merker at dynamikken endres når sentrale spillere forsvinner ut. Da gjelder det for oss andre å ta opp den arven, forteller Heltne Nilsen.
LES OGSÅ: Ble presentert foran jublende Brann-supportere
Sportssjef Jimmy Nagel Jacobsen har sett mot hjemlandet Danmark og hentet trioen Frederik Børsting, Andreas Skovgaard og Svenn Crone som erstattere. Dermed kan Heltne Nilsen dra fram gloser han lærte fra tiden i Horsens.
– Dansken min er ganske bra, så jeg bruker å slå om til den, eller enkel norsk som jeg kaller det. Det er fine gutter som jeg tror vil tilpasse seg gruppen raskt.
Midtbanespiller Børsting kommer fra fast plass i Aalborg og har over 200 kamper for klubben. Midtstopper Skovgaard har erfaring fra spill i Danmark, Nederland og Sverige, mens høyreback Crone har vært kaptein og spilt en rekke kamper i Superligaen for Brøndby, Silkeborg og Lyngby.
– Til nå har jeg fått et veldig positivt inntrykk og de kommer med viktig erfaring som trengs i laget. Jeg føler vi begynner å nærme oss noe bra nå og er i rute, sier kapteinen.

Oppsummerer Brann-krisen: – Et eneste stort sirkus

Vil gjenskape bragd

Første ordentlige test kommer allerede lørdag, mot KFUM Oslo i den fjerde runden i cupen. I generalprøven ble det 0-0 mot Stabæk.
– Defensivt hadde vi i alle fall en fin kamp. Det at vi endelig får en kamp som betyr noe, har vi sett fram til i hele vinter. Det blir et tøft oppgjør som vil gi oss en pekepinn på hvordan vi ligger an, sier Helte Nilsen.
Sunnmøringen var en del av cup-sensasjonen Hødd, som gikk hele veien i 2012. Han ser ingen grunn til at Brann ikke kan gjenskape det samme.
– Det hadde i hvert fall vært urolig kult å få et slikt eventyr med Brann. Vi skal gi alt vi har. Cup er cup, sier den ferske kapteinen lurt.
Sett denne?

«Guffent» kampprogram for opprykksfavoritten

OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
27/06/2022 PÅ 18:46