Populære sporter
All sport
Vis alt

Storscoreren drømmer om landslaget: – Ikke bare-bare å dunke ut Haaland

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 08/09/2021 klokken 12:15 GMT+2

Oscar Aga (20) har tatt OBOS-ligaen med storm denne sesongen. Denne uken ble det nok en milepæl med scoring i debuten for U20-landslaget. Nå håper spissen på å kunne ta det neste steget, men vet at veien er lang før han banker på A-landslagsdøren.

Oscar Aga

Foto: NTB

  • Se Grorud - Stjørdals-Blink lørdag klokken 15:00 på discovery+!
Oscar Aga har vært brennhet så langt denne sesongen. For bunnlaget Grorud har han scoret 16 mål på like mange seriekamper.
Som den gamle sagnkongen Midas, blir alt som Oscar Aga berører til gull denne sesongen. Hvorfor det er sånn, er den målfarlige 20-åringen derimot usikker på. Noe av forklaringen kan ligge i den økte spilletiden.
– Det er vanskelig å si akkurat hva det er. Jeg jobbet bra i pre-season og jeg vet at jeg har det i meg. Jeg får litt flere muligheter i år enn i fjor, og bare det å spille 90 minutter i hver kamp har mye å si, sier Aga til Discovery.
Måltyven fra Oslo har gjort det til vane å sende ballen forbi motstanders keeper om muligheten byr seg.
– Når jeg kommer til sjanser, så har jeg den selvtilliten. Jeg føler at jeg har en fin selvtillit og at jeg har utviklet meg fra i fjor også.
Men selv om Oscar Aga har herjet på nest øverste nivå i år, har klubben øst i Oslo slitt med poengsankingen. Grorud ligger nest sist i OBOS-ligaen, bare poenget foran tabelljumbo Strømmen.
Det preger derimot ikke gultrøyenes nummer 19 på topp, som føler at klubben har vært uheldige så langt denne sesongen.
– Jeg vil alltid score mål, samme om vi ligger under med tre eller om det står 0-0. Jeg jobber alltid for å score og bedre statistikken min, men jeg føler at vi har vært litt uheldige med poengfangsten, sier storscoreren, og utdyper:
– Vi har vært litt urutinerte i et par kamper som har gjort at vi har mistet poeng, men jeg føler fortsatt at selvtilliten i gruppa er bra. Jeg synes vi matcher motstanderen i hver eneste kamp og har mulighet til å ta poeng. Selv om vi ikke har tatt så mye poeng, spiller vi jevnt og skaper sjanser mot alle.

Klar for Elfsborg

16 mål på 16 ligakamper lar seg høre også utenfor de norske grensene. 20-åringen fra Oslo har allerede signert for den svenske klubben Elfsborg, men skal fullføre sesongen i Grorud før han setter kursen mot våre naboer i øst.
– Elfsborg var veldig interessert ganske tidlig i sesongen. Da jeg møtte de tidligere, fikk jeg inntrykk av at de hadde fulgt meg veldig nøye, forteller Oscar Aga.
Flere klubber var interessert i å sikre seg Oscar Agas signatur, men valget falt på klubben, som etter 17 kamper i Allsvenskan kniver i toppen. Foreløpig ligger Elfsborg på en 4. plass, tre poeng bak serieleder AIK.
– De hadde fått med seg alle kampene i år, så under møtet med Elfsborg, hadde de en full beskrivelse av meg som spiller. De fortalte meg om hva de mente var mine styrker og hva jeg burde jobbe med. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben, forteller måltyven.
20-åringen lot seg friste av rammen som Allsvenskan-kampene har. Gode skussmål fra en tidligere lagkamerat i Grorud gjorde valget enkelt.
– Jeg synes at den svenske ligaen er veldig kul. Det er mye trøkk på kampene og bra supporterkultur. Leo Cornic i Djurgården har sagt mye bra om Allsvenskan, og jeg tror også det er en liga som vil passe meg bra. Det var ikke et vanskelig valg akkurat, sier Oscar Aga.
Hadde partene kommet til en enighet om en overgang tidligere i vinduet, avslører Aga at han fort kunne spilt i Sverige allerede nå. Siden overgangen først ble fullført etter augustvinduet var stengt, er han fornøyd med å bli værende i Grorud ut sesongen. Nå skal det jaktes videre OBOS-spill og flere mål for Oslo-klubben det siste halvåret.
– Jeg ønsker å fullføre sesongen med stil, hjelpe Grorud med å holde plassen og se hvor mange mål jeg kan score i OBOS. Det er kult å spille en full sesong når jeg først er i den flyten.
– Du stopper ikke å pøse inn mål selv om du har signert for en ny klubb?
– Nei, fokuset mitt er på Grorud. Elfsborg tar jeg i januar og gleder meg selvfølgelig veldig til det, men nå er fokuset mitt å score enda mer mål og holde plassen, sier Aga.

Drømmer om landslaget

Denne uken fikk Oscar Aga nok et høydepunkt i fantomsesongen. Lysluggen debuterte på U20-landslaget. Der gjorde han som han har for vane å gjøre – å score mål. Grorud-spissen reduserte fra krittmerket mot Tyskland i en kamp som endte 1-1.
Nå drømmes det om å representere Norge på det øverste nivået, men køen er i ferd med å bli lang.
Med navn som Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Joshua King, Noah Jean Holm, Jørgen Strand Larsen og Erik Botheim, er han på ingen måte alene om å knive om en plass i Ståle Solbakkens tropp.
Nøkkelen tror Aga er tålmodighet.
– Jeg må ta det gradvis. Det er mange gode spisser som er foran meg i køen, og det er ikke lett å komme inn på A-landslaget så tidlig. Det er nok ikke bare-bare å dunke ut Haaland, men jeg ønsker selvfølgelig å ta steg nå og vise meg fram på U-20.
Med U20-debuten unnagjort, mangler Aga bare det siste mellomleddet før han vil banke på A-landslagsdøren.
– Forhåpentligvis får jeg sjansen på U21 etterhvert, og så er selvfølgelig målet om å komme på landslaget en dag, avslutter 20-åringen selvsikkert.
Sett denne?
picture

Keeperduell i VIF: – Hvis han står nå, så er Haug ferdig i Enga

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame