Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår nøkkelmåned for tabelljumboen: – Vi vil tåle belastningen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 23/08/2021 klokken 15:01 GMT+2

Grorud har slitt i OBOS-ligaen denne sesongen, men sportssjefen i klubben har troen på at vinden vil snu i det tettpakkede kampprogrammet.

Grorud IL

Foto: NTB

Grorud ligger sist i OBOS-ligaen med tolv poeng etter 14 spilte kamper, men likevel er det optimisme å spore i Oslo.
Med en snittalder på 22,8 år, har Grorud den yngste troppen i ligaen. Det tror daglig leder og sportssjef Jon Ole Reinhardsen kan være en fordel i en kamptung september måned.
– Jeg tror vi kommer til å gjøre det veldig bra i det tette kampprogrammet. Vi har det yngste laget i ligaen, og de tåler mange kamper. Det er stor forskjell på en 18-åring og en 30-åring, sier Reinhardsen.
Mellom 11. og 29. september skal det spilles fem seriekamper. I tillegg er det ny runde allerede 2. oktober.
Den unge troppen håper å få en oppsving når kampene kommer tett, på lik linje med forrige sesong.
– Da kampprogrammet var på sitt tetteste, spilte vi veldig bra og sikret oss mange poeng. Det tror jeg du vil se i år også, forteller sporsjefen om fjorårssesongen.
– Når du har en snittalder på under 23 år, så vil du tåle belastningen bedre enn andre. I tillegg har vi en bred tropp som gjør at vi kan rulere, utdyper han.
Men Oslo-klubben er nødt til å heve seg hvis de skal fornye plassen i OBOS-ligaen til neste sesong. Grorud har ikke tatt poeng på de siste fem kampene i ligaen, men det bekymrer ikke sportssjefen nevneverdig.
– Vi hadde fortjent noen poeng i de kampene. Stemningen i spillergruppa er bra, så jeg tror det bare er et tidsspørsmål før vi kommer i gang igjen.
Mandag kveld venter Jerv, som har imponert så langt i årets sesong. Grimstad-klubben ligger på en foreløpig 5. plass, bare fire poeng bak serieleder HamKam.
– Jeg tror det blir en veldig spennende kamp. Jerv har mange gode spillere, så vi må demme opp for dem, samtidig som vi spiller vårt spill, sier Reinhardsen

Ikke avhengig av Aga

I bunnstriden er det tett. Stjørdals-Blink og Strømmen har ett poeng mer enn Oslo-klubben, mens Sandnes Ulf innehar den siste trygge plassen for øyeblikket med 16 poeng.
Til tross for at Grorud ligger sist, har de ligaens soleklare toppscorer i Oscar Aga. 20-åringen har scoret elleve mål på 14 kamper.
– Han er en spiller som scorer mange mål. Sånne trenger du på laget, sier sportssjefen om storscoreren.
Målformen til Aga har blitt lagt merke til blant annet i Sverige. Jon Ole Reinhardsen vil ikke kommentere fremtiden til Oscar Aga, men mener det finnes nok av mål i resten av den unge troppen.
– Oscar er toppscorer i ligaen, men jeg tror vi kunne holdt oss i ligaen uten han også.
Overgangsvinduet stenger 31. august, og klubben ser på mulighetene til å forsterke seg inn mot en nervepirrende høstsesong på Grorud kunstgress.
– Vi jobber alltid med å se på muligheter for å forskerke laget. Det hadde vi gjort uavhengig om vi lå sist eller i motsatt ende, forteller Reinhardsen og legger til:
– Jeg har veldig troen på de spillerne vi har, men det hadde vært rart om vi ikke hadde sett på mulighetene for å forsterke. Om det gjelder spillerlogistikk eller andre ting, prøver vi alltid å ta nye steg.
picture

Bekrefter Knutsen-interesse: – Lista har blitt kortere

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame