– Det er uaktuelt! Den rives i stykker her og nå, sa stopperen da Aalbu gjør ham oppmerksom på punktet i kontrakten.
Andreas Aalbu hadde nemlig sneket inn et punkt i kontrakten der det står at midtstopperen må ha på seg en Liverpool-drakt én gang i måneden fra nå av.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
Steffen Jenssen har ikke rukket å terminere den nye kontrakten da Discovery tar kontakt med klubbens daglige leder
– Han er Kisa-spiller ut 2023. Kontrakten er arkivert og han må ha Liverpool-drakt én gang i måneden, forteller en lattermild Andreas Aalbu til Discovery.

Ble nesten uvenner

Bakgrunnen er vel mulig å tenke seg. Jenssen holder med Manchester United, mens Aalbu er Liverpool-supporter. Det langt ifra første gang Kisa-duoen krangler om engelsk fotball.
– Vi gikk i klasse sammen på NTG, og vennskapet vårt holdt på å ryke under konflikten mellom Luis Suarez og Patrice Evra noen år etterpå etterpå, siden vi hadde vært såpass anglofile begge to, ler Ull/Kisas daglige leder.
Ull/Kisa-troppen har allerede på plass en ordning, som i utgangspunktet skal gjøre det overkommelig for Steffen Jenssen å følge kontrakten til punkt og prikke.
– Spillerne har skjorte på seg hver fredag, men én gang i måneden skal det være fotballdrakter. Jeg regner ikke med at Steffen har så mange Liverpool-drakter, så det er vel jeg som må ta med drakt til ham siste torsdagen i måneden.
– Da bør det sikkert kunne løse seg?
– Ja, det bør det, ellers blir det sikkert tunge bøter! Da får vi samkjøre litt med den som er ansvarlig for botkassa, forteller Aalbu, før han får tenkt seg om:
– Jeg tror faktisk han tar den boten. Så ille er han, ler han videre.

Ikke første gang med «skjulte» klausuler

Klubbveteran Christian Aas har også fått kjent på faren ved å sette navnetrekket sitt på en ny Kisa-kontrakt.
I kontrakten 34-åringen signerte tidligere i vinter, står det at han er satt opp som hovedansvarlig for opp-/nedrigg av julegata og som hovedansvarlig for gjennomføring av juleparkering.
– Det begynner å bli litt kaldere i været nå. Det nærmer seg jul, og da er han dugnadsansvarlig i gågata på Jessheim og skal rigge opp og ned julegata. Det blir en fin avslutning på fotballkarrieren hans, sier Aalbu om klubbveteransens «dugnadskontrakt».
Det er i alle fall en god oppfordring om å lese kontrakten ordentlig?
– Det lønner seg, ja. Problemet er at det er de etablerte som svikter, svarer en flirende Aalbu.
Fra spøk til alvor, har Steffen Jenssen faktisk signert for Ull/Kisa ut 2023. Det gleder den daglige lederen mer enn at han overså den fleipende tilleggsklausulen.
– Nå har vi fått hentet ganske mange unge spillere, og har mange unge spillere på videre avtaler. Christian Aas legger som sagt opp, så da trenger vi de gode etablerte spillerne som skal dra lasset videre. At vi da får med Steffen, som vi mener er en av OBOS-ligaens aller beste midtstoppere, i to år til er veldig bra. Han er en av flere vi ønsker å re-signere, avslutter Andreas Aalbu.
Sett denne?

Tror Pellegrino kan nå tosifret: – Det kan bety gull

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59