13. juli bekreftet Stjørdals-Blink at klubben hadde kommet til enighet med spillergruppen om et felles lønnskutt. Samme dag ble det også klart at klubben takket av en profilert Blink-trio.
Robin Bjørnholm-Jatta, Aleksander Foosnæs og Sondre Hopmark Stokke terminerte alle kontrakten med den kriserammede klubben. I tillegg hadde Madhusan Sandrakumar, Håvard Lorentsen og Johann Hoseth Kosberg allerede forlatt Blink på et tidligere tidspunkt.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
16 TIMER SIDEN
Klubblegenden Stokke, med 241 kamper for Stjørdals-Blink, åpner nå opp om hvorfor han valgte å forlate klubben.
– Det ble en totalpakke for min del. Jeg har først og fremst lyst til å være med i toppfotballen for at jeg kan satse for fullt og være den beste utgaven av meg selv. Da føler jeg at jeg ikke har kapasitet til å jobbe 100 prosent ved siden av. Da det ble snakk om et så stort lønnskutt som det ble, så måtte jeg prioritere jobb litt hardere, noe som da igjen gikk ut over den sportslige satsingen. Da følte jeg at dette kanskje ikke var noe for meg slik situasjonen er nå, dessverre, sier Sondre Hopmark Stokke til Discovery.
– Var det et vanskelig valg?
– Det var helt klart det. Jeg har vært der helt siden 2010, med unntak av et par år i Strindheim. Jeg har mange gode kompiser på laget og kjenner stort sett alle i klubben. Det var veldig kjipt å møte opp for å si hade til hele gjengen, men i ettertid har jeg ikke angret noe på valget. Per nå kjennes det rett ut, selv om det var veldig tøft, svarer Stokke.

Tunge uker

Sagaen rundt Stjørdals-Blinks fremtid blusset opp i midten av juni. Først var det snakk om å redusere spillerlønninger til minstelønn, det vil si 4000 kroner, for å unngå at klubben gikk konkurs. En samlet spillergruppe takket nei til minstelønn, men senere kom et nytt tilbud som alle utenom seks spillere akspeterte.
Stokke legger ikke skjul på at usikkerheten og dialogen har preget spillerne.
– Det har vært tøft så klart. Det har påvirket oss mest utenfor banen. Man går og tenker over at fremtiden er usikker og lurer på hva som skjer. Jeg synes vi var ganske flinke til å ikke la det påvirke det som skjer på treningsfeltet og i kamp.
– Vi har kanskje startet å se det litt i de siste kampene. Det kan ha kostet såpass mye at det gikk litt ut over prestasjonene til slutt, legger Stokke til.

Veien videre

Nå står Sondre Hopmark Stokke uten kontrakt. Han har brukt de siste ukene på å trene sammen med sin gode kamerat Aleksander Foosnæs, som er i samme situasjon som han.
30-åringen varsler at formen fremdeles er god, men at han har stått i et veiskille med tanke på fremtiden.
– Jeg har vært i tenkeboksen den siste uka. Enten må jeg føle at jeg er på et stadie der jeg gunner på og satser på fotball, eller om jeg heller skulle satse mer jobb og trappe ned litt på fotballen, forklarer Stokke.
Angriperen har i tillegg en uavklart jobbstilling der han har sett seg nødt til å få på plass en ordning rundt permisjon eller redusert stilling før det endelige valget kan tas, men 30-åringen er lite lystig på å legge proffdrømmen på is etter en god periode.
– Jeg har kjent på at nå som jeg endelig har klart å holde meg skadefri gjennom pre-season og føler jeg er i god form, så ville det vært kjipt å gi seg på topp. Det hadde vært fint å satse toppfotball i noen år til.
Artikkelen fortsetter under vidoeen.

Endte tung måltørke: – Det har vært veldig lange dager

Tror OBOS-klubber er interessert

På de 14 kampene han rakk å spille for Blink denne sesongen, scoret han seks ganger. Discoverys ekspert tror det er flere OBOS-klubber som snuser på Stokkes tjenester.
– Han er en skikkelig trønder og en legende i Stjørdals-Blink. Det er en som det er ekstra tungt å si farvel til i Stjørdals-Blink, og det største tapet til Blink i sommer rent sportslig, sier Amund Isaksen Lutnæs.
Han trekker fram én klubb som trolig vil passe bra for trønderen.
– Det er nærliggende å tenke Stokke inn i Ranheim. Dersom Ranheim selger Mehnert eller mister Erlien, så ville det vært en naturlig signering.

Fristet av tanken

Stokke startet karrieren i Rosenborg før turen gikk videre til Stjørdals-Blink i 2010. Med unntak av to sesonger i Strindheim, har 30-åringen spilt i Stjørdalen hele karrieren.
Tidligere har blant annet Superettan-klubber vist interesse for angriperen, men det skal mye til å ta Stokke vekk fra Trøndelag.
– Jeg har røtter i Trondheim, så det skal en del til for å flytte langt på seg, sier angriperen.
Og trolig blir han værende i kjente trakter. Mandag skriver Nidaros at Stokke nærmer seg nevnte Ranheim. Selv lar han seg friste av tanken på å spille for klubben som ligger på 3. plass i OBOS-ligaen.
– Det kunne helt klart vært interessant for min del. Det er et lag som er i medvind, og det er et lag som skal være med å kjempe om en topplassering. Det hadde vært spennende dersom den muligheten byr seg, sier Stokke.
Sett denne?

Bekymret etter hodeskader: – Fortsetter han sånn har han ikke mange år med fotball igjen

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
16 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Nytt tap for tabelljumbo Grorud
16 TIMER SIDEN