Mathias Rasmussen har, i likhet med resten av Brann-laget, hatt en fantomåpning på 2022-sesongen. 12 seire, tre uavgjort og null tap er fasit så langt i OBOS-ligaen for de rødkledde fra Bergen.
Enn så lenge har ingen klart å stoppe lokomotivet fra Bergen by.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
16 TIMER SIDEN
– Vi har sagt at vi skal være offensive fra start i hver kamp, stå høyt og angripe. Vi føler at vi har lyktes veldig bra med det og at vi orker å stå ut i kamp etter kamp, sier Mathias Rasmussen til Discovery.
Mye har skjedd på et år i Bergen. Fra 2021, som var annus horribilis på alle mulige måter, har storklubben hevet seg kraftig. De suverene serielederne styrer nå mot et overlegent direkte opprykk til Eliteserien på første forsøk.
– Vi har en tropp med veldig mange sultne spillere som har lyst til å gjøre det bra og komme seg vekk fra OBOS. Det er ikke her verken Brann eller spillerne hører til. Det er en sult hos alle spillerne, som gjør at det skal utrolig mye til at vi taper kamper nå, forteller Rasmussen, som også er tydelig på at laget står sterkere i år enn i fjor.

Mer komplett

Denne sesongen har også vært svært god for Rasmussen personlig. Midtbanespilleren har blitt en bærebjelke for Eirik Horneland i jakten på opprykk tilbake til Eliteserien.
– Har du noen gang vært bedre?
– Jeg har følt meg i like god form og raskere tidligere, men jeg føler at jeg er mer komplett nå. Da jeg var i Start var jeg mye yngre og hadde mye mindre erfaring. Jeg følte meg kanskje raskere og bedre trent da jeg var i Start, men jeg var ikke en like god eller klok spiller. Hvis du ser på totalpakken, er jeg i veldig god form, svarer 24-åringen.
Oppholdet i Brann har tidvis vært preget av skadeavbrekk for lyngdølen etter overgangen fra danske Nordsjælland i oktober 2020. Nå har derimot Rasmussen ikke mistet en kamp grunnet skade siden kampen mot Lillestrøm tilbake i september i fjor.
– Jeg spiller kamp etter kamp, noe jeg ikke har gjort på veldig lenge, så på den biten er det en av mine bedre perioder, påpeker 1997-modellen.

Selvtillit

Så langt står Rasmussen med åtte scoringer og tre målgivende. Kun Jonatan Braut Brunes og Marcus Mehnert står med flere nettkjenninger i OBOS-ligaen så langt. Han har også vært direkte avgjørende i flere av Branns kamper.
Det er langt høyere tall enn det han har vist tidligere i den røde drakten, men indreløperen mener han tidligere har vist prov på at det bor målpoeng i han.
– I fjor hadde jeg ikke like mange målpoeng som i år, men jeg kom til en del sjanser. Jeg burde ha scoret mer, så på den biten føler jeg at jeg har tatt steg i form av å være litt mer avgjørende når muligheten kommer. Det trenger ikke alltid ha så mye å si hvor man spiller. Det kan være like vanskelig å sette ballen i mål uavhengig av hvilket nivå man spiller på. Det er en god ting.
Så blir spørsmålet hvorfor det nå stemmer foran mål?
– Jeg tror det går mye på selvtillit. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg setter flere avslutninger på trening eller at jeg har trent ekstra på det, men heller at jeg i helhet føler meg bra på flere parameter, sier Rasmussen.

Hylles

Det er ikke bare fotballglade bergensere som har bitt seg merke i prestasjonene til Mathias Rasmussen denne sesongen. Discoverys fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs er full av lovord om Brann-stjernen.
– Fra å være en spiller som ville dra fra Brann i vinter etter kaosåret 2021, så har han rett og slett vært en fantastisk god spiller denne sesongen.
Lutnæs mener Horneland får maksimalt ut av styrkene til Rasmussen nå som han dyrkes som høyre indreløper i 4-3-3.
– Et lekent førstetouch, nydelig skuddfot, overblikk. Han passer helt perfekt inn i indreløperrollen i Brann, der han får løpe mye mer fremover enn han trenger å løpe bakover.
De gode prestasjonene i Brann-trøya, gjør at Rasmussen er blant dem som har fanget ekspertens øye.
– Per nå vurderes Mathias Rasmussen som en av årets spillere i OBOS-ligaen. Han er en kjempegod spiller, og han er bare 24 år. Dette er en spiller Brann også kan tjene penger på dersom de ønsker å selge ham, sier Lutnæs.

Var ønsket av LSK

Spoler vi tiden tilbake ett år, var historien om Mathias Rasmussen og Brann en helt annen. Lyngdølen var ikke ønsket av bergensklubben etter å ha havnet i søkelyset for uttalelser om Nachspiel-skandalen, men Rasmussen endte opp med å bli værende.
I vinter var rollene snudd om. Da Lillestrøm snuste på 24-åringens signatur, ville Rasmussen selv dra til Åråsen. Den gang satte Brann ned foten.
Nå er Rasmussen glad for at det utfoldet seg som det gjorde.
– Man vet aldri hvordan det ville ha gått dersom jeg gikk til Lillestrøm. Lillestrøm hadde nok ikke tenkt å bruke meg i en høyre indreløperrolle. På den måten er jeg ganske glad for at jeg er i Brann akkurat nå.
– Det er en rolle som jeg føler passer meg veldig bra og som jeg trives i. Jeg føler jeg får brukt mer av ferdighetene mine enn i for eksempel en venstre vingbackrolle, som kanskje er noe jeg hadde vært tiltenkt i Lillestrøm. Jeg tror aldri jeg hadde gjort det like bra sportslig i Lillestrøm som jeg nå har gjort i Brann, fortsetter Rasmussen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Spilte sin siste kamp for Vålerenga: – Vi må lage et eget ord for han

Fortsetter trolig i Brann

Etter å ha funnet sin posisjon i Hornelands ellever, er han ikke i tvil om at han ønsker å fortsette å bekle rollen som indreløper.
– Det er i alle fall det jeg vil prøve å spille. Jeg vil gjøre det så godt jeg kan der så lenge jeg kan, så synes jeg venstreback er en posisjon man kan falle tilbake på litt senere i karrieren.
Selv om det er lite som tilsier at det skal være mindre interesse for Mathias Rasmussen i det kommende vinduet, har han lite tro på et klubbskifte i august.
– Dersom det kommer tilbud, så tipper jeg at det blir avslått. Det er ikke noe jeg tenker så mye på akkurat nå.
– Men du er tilfreds med å bli værende i Bergen?
– Ja, det er jeg, svarer 24-åringen
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
16 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Nytt tap for tabelljumbo Grorud
16 TIMER SIDEN