Oppdatert 20/07/2020 klokken 21:35 GMT+2

Stjørdals-Blink rystet Lillestrøm og stakk av med tre poeng på Åråsen.

Thomas Lehne Olsen

Lillestrøm - Stjørdals-Blink 0-1 (0-1)
For samtlige lag har tatt store hensyn til årets gullfavoritter, men respekt hadde ikke gjestene i siste tredel av banen og sendte Kanarifuglene på årets første tap etter at Mats Lillebo sikret 0-1 for de blåkledde.
– Det er mer vilje enn evne, sa Eurosport fotballekspert Joacim Jonsson når han omtalte LSK.
Med kun ett poeng på to kamper er tapet et sår i opprykksjakten for de gulkledde.
– Nå har vi rotet det litt bort for oss selv med to kamper uten seier, så nå kan vi føle at vi begynner å bite folk i ræva og prøve å slå nedenfra, sa LSK-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
– Vi må være bedre i begge bokser og der må jeg bli bedre også, uten tvil. Vi må bare på treningsfeltet for å trene, sa LSK-Kaptein Thomas Lehne Olsen etter kampen, som har spilt 910 minutter uten en eneste nettkjenning.

– Fryktelig forsvarsspill

Igjen festet LSK grepet tidlig i nok en kamp, men fortsatte derimot trenden med å brenne samtlige sjanser mot et lavtliggende Blink-lag, som på sin side har hatt nettkjenninger i hver kamp i årets OBOS-liga.
– Det for dårlig kvalitet i det LSK foretar seg på en god Åråsen-matte, sa Jonsson under kampen.
Og når Lillestrøm ikke tok vare på sine muligheter, svarte gjestene som yppet seg gjentatte ganger før pause.
Etter halvtimen spilt satte de blåkledde et støkk i LSK-forsvaret. Sander Erik Kartum spilte fri Mats Lillebo som iskaldt satte inn 0-1 mellom beinene til Kristiansen i mål.
– Det er helt fryktelig forsvarsspill, det er faktisk ikke lov, sa Jonsson etter målet.
– Skuffende og urovekkende, fortsatte han.
Kampens matchvinner derimot hadde all grunn til å være fornøyd etter kveldens kamp.
– Veldig mange keepere åpner beinene, så jeg gamblet på det og det funket i dag, sa Lillebo etter kampen.
Se målet her. Saken fortsetter under videoen:

Rotete forsvarsspill gir 0-1 til Blink: – Det er faktisk ikke lov!

Det skulle fortsatt ikke sitte for de gule fuglene etter hvilen, som fortsatte sjansesløseriet i kampens andre omgang.
– Nei, Lillestrøm. Det angrepsspillet får stryk, sa Jonsson.
LSK har hatt store vanskeligheter med å finne motstandernettet i årets sesong og har kun markert seg fire mål på papiret. Etter mandagens fjerde runde ligger de gulkledde på en syvendeplass med syv poeng, to poeng bak Ranheim som topper tabellen. Stjørdals-Blink ligger ett poeng bak på en syvendeplass. Allerede på fredag kan du igjen se lagene i aksjon i seriens femte runde. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Lillestrøm (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Aleksander Melgalvis, Marius Amundsen, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen - Torbjørn Kallevåg, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad - Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Ebiye Moses.
Stjørdals-Blink (4-3-3): Nichlas Frenderup - Morten Strand, Vebjørn Walnum Vinje, Vegard Fiske, Robin Utseth Bjørnholm-Jatta - Sander Erik Kartum, Anders Nygaard, Simen Sandmæl - Marius Augdal, Mats Lillebo, Sondre Hopmark Stokke.

Slik gikk de andre kampene:

Øygarden FK - Raufoss (4-4):
På Sotra ble det en målfest mellom Øygarden og Raufoss. Etter kun 38 sekunder spilt stanget Martin Hoel Andersen vestlendingene i ledelsen. Utligningen kom kvarteret etter da Kristoffer Nessø fikk stå helt alene på femmeteren og enkelt kunne sette ballen i nettet.
Det skulle derimot ikke gå mer enn tolv minutter før Øygarden igjen var i ledelsen. Aune Heggebø hang høyest inne i feltet og stanget Andersens innlegg i mål. Andersen satte dagens andre på straffe i andre omgang.
Gard Simenstad reduserte for gjestene i det 78. minutt, før Nessø utlignet fire minutter senere. Med dagens tredje scoring tre minutter senere så Nessø ut til å bli matchvinner, men Sander Marthinussen utlignet like før full tid. Dermed endte kampen 4-4.
Kongsvinger - Grorud (0-1):
På Gjemselund tok Kongsvinger imot Grorud. Oscar Aga sikret gjestene sin andre strake seier med straffescoring i andre omgang.
Strømmen - Åsane (0-3):
Åsane slo Strømmen 3-0 etter to mål av Henrik Udahl og ett av Håkon Lorentzen. Kampen hadde derimot ett par diskutable dommeravgjørelser. Udahls mål kom etter en omdiskutert straffe, mens Strømmen fikk et mål avblåst for offside.
Ullensaker/Kisa - KFUM (1-1):
KFUMs Juba Moula så ut til å bli eneste målscorer i kampen mellom Ull/Kisa og KFUM, men Espen Garnås utlignet for hjemmelaget på overtid og sikret 1-1.
Sogndal - Sandnes Ulf (0-2):
I Sogndal sto det målløst etter første omgang. Fire minutter ut i andre omgang satte Sandnes Ulfs Magnus Grødem ett frispark fra 25 meter bak Sogndal-keeper Renze Fij.
Sanel Kapidzic doblet Ulfs ledelse da hans hjørnespark gikk direkte i mål.