HamKam raknet igjen: – Må være mentalt trøbbel, de faller jo sammen som korthus

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 20/07/2020 klokken 20:54 GMT+2

HamKam ledet 2-0 etter to fine mål av Tobias Svendsen, men nok en gang surret bunnlaget vekk alt på overtid.

Espen Olsen

Jerv - HamKam 3-2
HamKam hadde åpnet sesongen med tre strake tap, og sluppet inn mål på overtid i alle tre. Til bunnkampen mot Jerv, som nok har fått litt dårlig betalt så langt i sesongen, stilte de også uten førstekeeper Mathias Ranmark Eriksen, Markus Solbakken og Marcus Pedersen i startoppstillingen.
Jerv sto med to poeng, og hadde heller ikke vunnet så langt i sesongen. Og de kunne fått en marerittstart på kampen da gjestenes Tobias Svendsen fosset gjennom forsvaret som kniv i varm smør, men den store sjansen ble misbrukt av det tidligere Molde-talentet.
Ikke mange minutter senere var hjemmelaget farlig frempå, da midtstopper Simon Larsen stanget et frispark i tverrliggeren bak unge Lars Jendal i Kamma-buret.
Så var det HamKams tur til å score på overtid, rett nok i den første omgangen. En strålende enkeltmannsprestasjon av nevnte Svendsen, som vendte opp, dro seg ut igjen og banket ballen i nettet til grønn/hvit ledelse.
Samme mann økte ledelsen med sin andre scoring for dagen noen minutter etter sidebyttet. Kristian Lønstad Onsrud vant den første duellen, Svendsen plukket opp ballen og skjøt inn 2-0-ledelse til bortelaget.
– Det er kanskje det man hadde minst forventninger til, med tanke på HamKam som har folk ute. Det er nøkkelspillere i Solbakken og Pedersen. Og så har de vært klart best også, mente Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Med tolv minutter igjen hadde Jerv en ball i nettet, men den ble annullert for offside. Da så det ut til at HamKam skulle slippe med skrekken, men bare to minutter senere satt reduseringen ved Ole Marius Håbestad.
(Artikkelen fortsetter under):

Utlignet med brassespark – HamKam slaktes igjen etter ny kollaps

Før det hadde unge Jendal levert flere gode redninger som nektet sørlendingene scoring.
– Nå er HamKam shaky. De slapp inn på overtid mot Øygarden. De slapp inn på overtid mot Kongsvinger. Skal det skje igjen, kommenterte Jonsson.
Og så kom utligningen Jerv jaget.
Med fire minutter igjen av ordinær tid plasserte John Olav Norheim seg inne i feltet, var god med Ruben Alegre i ryggen og brassesparket inn 2-2-målet.
– Det er en fantastisk scoring, utbrøt OBOS-ekspert Amund Lutnæs.
– De hjelpesløses hjelper. Det er fryktelig forsvarsspill. Det er jo noe mentalt trøbbel i HamKam, de faller som korthus når det nærmer seg slutten, mente Jonsson.
Og som om det sto skrevet i stjernene: På overtid scoret innbytter Michael Baidoo vinnermålet for Jerv, som dermed tok årets første seier.
– HamKam er skjøre. Oi, oi, oi, de er skjøre som papir, utbrøt Jonsson, etter HamKams fjerde strake tap i innledningen av sesongen.

Slik gikk de andre kampene:

Øygarden FK - Raufoss (4-4):
På Sotra ble det en målfest mellom Øygarden og Raufoss. Etter kun 38 sekunder spilt stanget Martin Hoel Andersen vestlendingene i ledelsen. Utligningen kom kvarteret etter da Kristoffer Nessø fikk stå helt alene på femmeteren og enkelt kunne sette ballen i nettet.
Det skulle derimot ikke gå mer enn tolv minutter før Øygarden igjen var i ledelsen. Aune Heggebø hang høyest inne i feltet og stanget Andersens innlegg i mål. Andersen satte dagens andre på straffe i andre omgang.
Gard Simenstad reduserte for gjestene i det 78. minutt, før Nessø utlignet fire minutter senere. Med dagens tredje scoring tre minutter senere så Nessø ut til å bli matchvinner, men Sander Marthinussen utlignet like før full tid. Dermed endte kampen 4-4.
Kongsvinger - Grorud (0-1):
På Gjemselund tok Kongsvinger imot Grorud. Oscar Aga sikret gjestene sin andre strake seier med straffescoring i andre omgang.
Strømmen - Åsane (0-3):
Åsane slo Strømmen 3-0 etter to mål av Henrik Udahl og ett av Håkon Lorentzen. Kampen hadde derimot ett par diskutable dommeravgjørelser. Udahls mål kom etter en omdiskutert straffe, mens Strømmen fikk et mål avblåst for offside.
Ullensaker/Kisa - KFUM (1-1):
KFUMs Juba Moula så ut til å bli eneste målscorer i kampen mellom Ull/Kisa og KFUM, men Espen Garnås utlignet for hjemmelaget på overtid og sikret 1-1.
Sogndal - Sandnes Ulf (0-2):
I Sogndal sto det målløst etter første omgang. Fire minutter ut i andre omgang satte Sandnes Ulfs Magnus Grødem ett frispark fra 25 meter bak Sogndal-keeper Renze Fij.
Sanel Kapidzic doblet Ulfs ledelse da hans hjørnespark gikk direkte i mål.

Kopierer drømmestraffen: – De Gea, Oblak, Neuer - ingen står imot Aga