• Terminlisten i OBOS-ligaens slippes: Se Indre bane på Eursoport.no 12.00 tirsdag
Sindre Mauritz-Hansen blir mer positiv for hver dag som går.
Den tidligere storscoreren i OBOS- og PostNord-ligaen, med en fortid i Stabæk, åpnet i april opp om sine mørke dager etter en lyskeskade som har kostet han mye av karrieren.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
16/10/2021 PÅ 15:09
Lysken gir han nå svarene han ønsker på Lillestrøms treningsfelt.
Klubben har åpnet dørene for at målsniken skal finne tilbake til taktene fra 2018-sesongen hvor han herjet på topp for Strømmen i OBOS-ligaen.
Dagene har ofte blitt brukt i styrkerommet, men gradvis har han begynt å ha kontakt med ballen ute på treningsfeltet til OBOS-klubben. Mauritz-Hansen har allerede fått noen avslutninger i beina.
– Foreløpig lover det ganske godt. Med tanke på coronaen har jeg ikke stresset så mye med å bli matchklar igjen. Jeg har tatt det veldig rolig for å sørge for at jeg ikke går på en smell, sier Mauritz-Hansen.
  • Terminlisten i OBOS-ligaens slippes: Se Indre bane på Eursoport.no 12.00 tirsdag

Begge åpen for avtale

Ingen kontrakt er underskrevet, men hvis Mauritz-Hansen får lysken helt under kontroll kan det fort bli en lykkelig slutt for partene.
– Den avgjørelsen tar man når vi vet at jeg er i stand til å spille fotball igjen. Vi finner ut av det om ikke så altfor lenge. Foreløpig ser det ganske okei ut. Jeg øyner et håp der. Jeg håper at det kan bli noe med Lillestrøm, sier han.
– Det er ikke sikkert at de vil signere meg, selv om jeg har gode indikasjoner. Jeg vet det er interesse for meg andre steder, men det er de som har fått meg på beina igjen, så jeg er veldig takknemlig, sier han.
– Er Lillestrøm førstevalget ditt av aktuelle klubber?
– Ja, det er vel fort det. Det er ikke sånn at det kryr av interesse, men måten de har tatt vare på meg og vært forståelsesfulle er det vanskelig ikke å føle at det er der jeg vil være. Jeg føler meg utrolig nok ganske hjemme og trygg i omgivelsene der, sier han til tross for at han altså ikke har signert – ennå.

Svensk interesse – klar for å ta et steg ned

Eurosport.no vet at det er konkret interesse fra Superettan i Sverige. I tillegg er det andre klubber i OBOS som følger med på situasjonen.
Sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin, er på bølgelengde med spissen når det kommer til hvordan han ser på situasjonen.
– Han har vært mer eller mindre skadet siden han var god for Strømmen i 2018. Da scoret han en god del mål og har vist seg å være en notorisk målscorer for Asker og Strømmen, sier Mesfin til Eurosport.no.
– Vi har sett et potensial. Det er en gutt som i utgangspunktet har mange år igjen av proffkarrieren. Det er ikke noe tvil om at målsettingen er å få han på beina igjen og at han kan stå på banen gjennom 90 minutter kamper inn og ut. Det er det som må til for at han skal få ut potensialet sitt, mener LSKs sportssjef.
Mauritz-Hansen minner seg selv på at han har vært ute i underkant av 20 måneder. Derfor oppleves det ikke som en nedtur hvis han ikke signerer for en klubb på øverste nivå.
– Jeg må nok ta et steg ned igjen før jeg tar et steg opp igjen, sier han.

Slipper press

LSK-spiss Thomas Lehne Olsen er av mange utropt til mannen som blir toppscorer i OBOS-ligaen denne sesongen. I tillegg har klubben et spennende alternativ i egenutviklede Alexander Sannes i bakhånd.
Det kortsiktige målet for Mauritz-Hansen er å være en innbytter som kan komme inn for å påvirke kampen i sluttminuttene. For en spiller som knapt har spilt fotball det siste halvannet året vil det forståelig nok være en seier i seg selv.
– Jeg må være forberedt på at det er tøff konkurranse der, men i starten vil jeg være mer «supersub» til jeg kommer i god nok form til å spille 90 minutter, sier den tidligere Stabæk-spilleren.
– Hvis jeg kommer til en annen klubb hvor de virkelig trenger en spiss som må score, ville jeg fått et større press, spilt flere minutter og gått over kroppens evne. Det er så mye kvalitet i LSK allerede. De er ikke avhengig av meg i hver kamp.
Den konklusjonen støtter Mesfin og bekrefter at de vil være tålmodige med 25-åringen.

Kan løse en kantrolle

I LSKs 4-3-3-formasjon denne sesongen er Mauritz-Hansen en kandidat for alle de tre rollene på topp.
Kristoffer Ødemarksbakken, Moses Ebiye, Daniel Gustavsson er andre alternativer på kantene. I tillegg har man Arnór Smárason som jobber for å komme seg tilbake.
Sportssjef Mesfin understreker at Mauritz-Hansen utvilsomt har hatt positiv fremgang etter operasjonen tidligere i år, men mener det ikke er noen grunn til å finne frem penn og papir på dette tidspunktet.
Nå håper han at angriperen fortsetter å vise fremgang slik at han kan bidra for LSK i en travel OBOS-sesong dette året.
– Vi synes han er en utrolig hyggelig gutt som har kommet inn. Han er stille og rolig, og gjør det han skal og får beskjed om. Det kan bli en vinn-vinn-situasjon om det går. Om det ikke går har man prøvd til det ytterste, men jeg håper på det første, smiler Mesfin.
  • Terminlisten i OBOS-ligaens slippes: Se Indre bane på Eursoport.no 12.00 tirsdag
OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
16/10/2021 PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50