25-åringen hadde en glitrende sesong på utlån hos Strømmen med 17 scoringer i OBOS-ligaen i 2018-sesongen.
Utlånet ble avsluttet og han kom tilbake til Stabæk. Det store målet var at han endelig skulle få muligheten til å vise at han er en naturlig målscorer på øverste nivå.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Slik gikk det ikke.
I stedet var det lysken som sa stopp lenge før sesongstart i fjor. Det resulterte i en operasjon, men problemet var at det i etterkant ikke ble bra igjen. Operasjonen hjalp rett og slett ikke.
Dager med opptrening ble til uker. Uker ble måneder. Til slutt forsvant hele sesongen uten at han fikk vist seg frem og lysken nektet å bli bra.
Kontrakten med Stabæk gikk ut. I år ble han plutselig stående klubbløs.

Hyller LSK: – Det var noen mørke dager

Litt ut av det blå dukket en løsning opp. Lillestrøm hadde lagt merke til kvalitetene til spissen og var villige til å gi han en sjanse. Men først måtte både han og klubben vite at han tålte treningen.
Mauritz-Hansen trente med OBOS-klubben fra januar og håpet at dette skulle være muligheten hans til å få karrieren på rett spor.
Men igjen sa den trøblete lysken nei.
Den tidligere Asker-goalgetteren fikk god hjelp av Lillestrøms medisinske team til å komme i kontakt med en spesialist. Konklusjonen ble at han igjen måtte opereres hvis han skulle spille fotball.
– Det var noen mørke dager da jeg skjønte at kroppen ikke ville tåle treningen. Det var tungt, sier Mauritz-Hansen til Eurosport.no.
– Jeg har hatt en magefølelse av at noe ikke har stemt etter operasjonen i fjor. Det har vært en ekkel følelse i magen, så det var litt lettelse med en ny operasjon, sier han.

Kan ende opp i Lillestrøm

Det er nå over en måned siden operasjonen han gjennomførte 4. mars. Etter den første operasjonen prøvde han til ingen nytte å trene seg opp igjen i ti måneder.
Denne gangen er troen der på at ting skal ha blitt gjort rett, så opptreningen tar vesentlig kortere tid.
– Lillestrøm har hjulpet meg med å få til operasjonen jeg har gjort. Jeg har drevet litt med opptrening de siste ukene, sier han.
– Jeg venter i disse dager i spenning på om operasjonen kommer til å funke. Forrige operasjon hadde ikke effekt. Jeg håper denne skal funke, ellers vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier han ærlig.
Måten LSK har tatt vare på han som en klubbløs spiller er noe han uansett ikke glemmer.
– Jeg har fått kjempestøtte fra Lillestrøm. De har vært utrolig flinke og støttende. Jeg er ikke Lillestrøm-spiller, men de har hjulpet meg på en fantastisk måte. Det er veldig hyggelig, forteller han.
Målet er å komme tilbake etter skaden om få måneder. Ingenting ville trolig smakt bedre enn å tilbakebetale Lillestrøms støtte ved hjelp av scoringer på Åråsen.
– De har lyst på meg hvis jeg er frisk. Alle indikasjoner er at de vil signere meg, sier han.
– Jeg vil vite at jeg har en kropp som fungerer og kan spille fotball på et høyt nivå før jeg signerer en kontrakt. Jeg håper jeg finner ut av det så fort som mulig og at jeg kan få lønn igjen om ikke så altfor lenge. Nå må jeg smøre meg med tålmodighet, sier han.

Holder pusten: – Kan ikke tenke meg et liv uten fotball

Dagene går med til enkle øvelser som å sitte litt i knebøy og enkle plankeøvelser.
– Jeg kjenner jeg er stresset for om lysken er blitt bedre. Jeg går rundt og holder pusten i disse dager. Det er litt rart, sier han.
Tankene har tidvis svirret konstant rundt skaden.
– Det tipper over til et punkt hvor du ikke tenker på så mye annet enn skaden, men motivasjonen er at jeg elsker fotball. Jeg har ikke de mest voldsomme ambisjonene, men jeg kan ikke tenke meg et liv uten å gjøre det jeg elsker å drive med. Det motiverer meg. Jeg har så lyst til å komme tilbake, sier han.
Med en utsatt OBOS-start til tidligst midten av juni kan det være at målsniken i beste fall rekker å få med seg store deler av sesongen.
– Jeg skal vite greit hvordan det skal ha gått om noen uker. Jeg er ikke så langt unna. Jeg håper å være i topp fysisk form til høstsesongen, sier han.
LSK-spillerne har nå ferie. Klubben varslet tidlig at de ikke ville permittere:

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53