I mandagens kamp mot Åsane var ikke keeper Nicklas Frenderup med i troppen. Etter hva Eurosport får opplyst sitter han i korona-karantene etter å ha vært i kontakt med en prøvespiller for Stjørdals/Blink, som skal være fra et rødsone-land.
Han skal ha blitt testet, men testresultatene har ikke kommet tilbake og han var derfor ikke klarert til kveldens kamp.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
Blink-trener, Roar Vikvang var ordknapp om grunnen før kampen.
– Nicklas er ikke klarert av helseteamet, så det er forklaringen på det. Sånn er det noen gang og det må vi håndtere, sa Vikvang til Eurosport før kampen.
Etter kampen kan medisinsk ansvarlig i Stjørdals/Blink, Espen Linaker, bekrefte hendelsen som Eurosport fikk opplyst tidligere.
– Nicklas har ved en tilfeldighet, og i kort tid, vært i kontakt med en prøvespiller som ikke var klarert. Og da vi i medisinsk team gikk gjennom rutinene våre, så tok vi han ut av troppen uten at han hadde vært i kontakt med andre. Utover det så har vi for sikkerhetsskyld tatt en test, som vi venter på resultater på. Vi har fulgt våre interne rutiner og sørger for at vi overholder protokollen.

– Svikt i rutinene

Keeperen hadde vært i kontakt med en prøvespiller som kom fra en av de røde delene av Danmark.
– Det var litt svikt i rutinene, men det var kort kontakt med den spilleren og for sikkerhetsskyld så valgte vi å ta en test og ta han i karantene, sier Linaker.
– Men du sier det er litt svikt i rutinene, burde han vært den som tok imot en prøvespiller?
– Han var snill og grei, men så var det litt uheldige omstendigheter.
– Har dere gode nok rutiner?
– Vi mener at vi har gode nok rutiner, og vi fanget opp dette før det var noen fare for at han var i kontakt med noen andre rundt laget, sier Linaker og legger til at de håper å få svar på prøven i løpet av morgendagen eller onsdag.
Saken fortsetter under:

Ikke klarert for spill: – Det er en klønete manøver

Frenderup har spilt alle de ti kampene for klubben denne sesongen. Fotball Direkte-studio reagerer på håndteringen.
– Det er en klønete manøver og at Stjørdals/Blink nå potensielt kanskje frem til søndag, ikke får med seg Frendrup, sier OBOS-kommentator Amund Lutnæs.
– Det er krise at Stjørdals/Blink klarer å sette seg i denne situasjonen. Ja, det er mye å sette seg inn i med karantener og det er et vanskelig regelverk, men ikke sett din egen keeper i en slik situasjon. Ikke la han ta imot noen utenfor troppen, sa Eurosports Petter Bø Tosterud om situasjonen, før han legger til:
– Det virker helt merkelig at man har gjort noe sånt. Tre kamper på denne uken, det er jo ni poeng i potten for Stjørdals/Blink som allerede mangler toppscoreren i ligaen: Lillebo på topp. Man skjønner hvorfor Vikvang ikke snakker mer om dette, for de har helt åpenbart drete seg ut.
Kampen mellom Stjørdals/Blink - Åsane endte til slutt 2-2 etter scoringer av Lasse Bransdal og Sondre Hopmark Stokke fra hjemmelaget og dobbel fra Åsanes Henrik Udahl.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Poengdeling mellom Stjørdals/Blink og Åsane

OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 PÅ 17:54