Lørdag kom nyheten om at en spiller i OBOS-ligaklubben Jerv har testet positivt for koronaviruset. NFF bekreftet lørdag at det dreier seg om en nyankommet spiller fra utlandet. Spilleren gjennomførte tre korona-tester: En før avreise, en ved ankomst og en fem dager senere. Der altså den tredje testen ble slått ut positivt.
Dette etter at den nyankommede Jerv-spilleren hadde gjennomført to treningsøkter med resten av laget. Dette betyr at samtlige spillere og andre personer som har vært i kontakt med den smittede må i ti dagers karantene. Mandag var Jerv-trener Arne Sandstø med på telefon i Fotball Direkte: OBOS-ligaen, der han delte sine tanker rundt situasjonen i Grimstad-klubben.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
16 TIMER SIDEN

– Slår bra ut for vår del

Jerv-treneren er tydelig på at dette er en situasjon klubben ikke ønsket å havne i, men innrømmer samtidig at det ikke nødvendigvis slår negativt ut sportslig.
– Når du først tar det innover deg, så legger kan merke til hvor alvorlig det er og hvor mange dette går utover. Samtidig tror jeg ærlig talt at dette egentlig slår ganske bra ut for vår del. Vi har fått en fryktelig dupp de siste ukene, og det har egentlig sett ut som at vi har spilt med korona-smitte i de siste kampene, sier Sandstø på telefon.
– Vi får gode og etablerte spillere tilbake fra skade, og tror vi kommer til å være enda sterkere når vi kan spille kamp igjen. Vi får nesten en hel treningsuke, og jeg tror derfor at dette er gunstig for oss sportslig sett, legger treneren til, og opplyser om at deres første OBOS-ligakamp etter den påtvungede pausen blir mot Strømmen.
Arne Sandstø opplyser at alle Jerv-spillerne nå har gjennomført korona-test.
– Alle spillerne og de som har vært i kontakt med den aktuelle spilleren har blitt testet, så får vi bare krysse fingrene for at testene er negative. Vi får bare ta dette som en vanlig sommerpause, forteller treneren.

Espen Olsen: – Passet egentlig bra

Jerv skulle egentlig tatt følge med de andre OBOS-ligalagene denne runden, og tatt i mot nedrykkstruende HamKam til dyst på Briskeby. Istedenfor må også de grønne og hvite fra Hamar ta en pause fra seriefotballen denne uken.
I likhet med Arne Sandstø, mener HamKam-sportssjef Espen Olsen at det ikke gjør så mye med en pause fra OBOS-ligaspill.
– Kynisk sett passet det egentlig ganske bra med å utsette kampen i dag. Synes selvfølgelig det er kjedelig, men det er nok mest kjedelig for Jerv sin del, sier Olsen til Eurosport.
Mandag skrev Eurosport at NFF varsler grep etter koronasmitten i Jerv. Nå vil forbundet og klubbene diskutere en endring av fotballens koronaprotokoll. Les mer om saken her.
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
19 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Disse tre kan bli Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 17:25