I helgen kom nyheten norsk fotball kanskje ønsket seg aller minst. En spiller i Jerv-troppen testet positivt for koronaviruset. Hele troppen må i ti dagers karantene, noe som betyr at kampene mot HamKam (mandag), Ull/Kisa (fredag) og Lillestrøm (neste mandag) utsettes.
Lørdag fortalte NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, til Eurosport.no at testreglementet i toppfotballen kan bli skjerpet. Nå varsler han at fotballforbundet og dets medisinske rådgivere vil ta en runde med klubbene allerede mandag om en eventuell innskjerping.
En slik skjerping vil innebære at nye spillere som kommer fra utlandet ikke kan trene med sin nye, norske klubb før vedkommende har levert tre negative koronatester.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Frem til nå har man kunnet slutte seg til sin nye klubb etter å ha blitt testet bare to ganger. Én gang før avreise og én gang ved ankomst Norge.
• Les mer om sakens bakgrunn her.

Har gjort rett etter regelverket

I Jervs tilfelle gjelder det også en spiller som har reist inn til landet. Spilleren leverte først én negativ prøve før avreise og en negativ ved ankomst, før vedkommende ble testet på nytt etter fem dager. Det var den siste prøven som var positiv.
På det tidspunktet hadde spilleren allerede deltatt på to økter med laget. Dermed måtte hele spillergruppen i karantene, mens spilleren som testet positivt måtte isoleres.
Men ifølge NFF har Jerv forholdt seg korrekt til regelverket, ettersom man har kunnet trene med nye lagkamerater etter å ha levert den første negative testen ved ankomst Norge.
Det er altså denne regelen NFF nå skal diskutere med klubbene og sitt medisinske råd.
– Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Jerv har forholdt seg korrekt til regelverket, sier Nils Fisketjønn i NFF.
Mandag testes store deler av spillergruppen i Jerv. Enkelte av spillerne har allerede testet seg på eget initiativ. De er blitt oppfordret av klubben til å ikke uttale seg om saken.
Jervs daglige leder, Trond Christoffersen, forteller at ingen av spillerne kjenner noen symptomer for øyeblikket. Han har stor forståelse for at regelverket kan bli strammet inn.
– Det er et skummelt virus. Folk kan teste negativt, eller så kan det hende de ikke har symptomer. Det gjør at man må ta større forholdsregler. Vi er lydhøre og støtter oss til endringene som kommer for innføring av nye spillere i gruppe, sier Christoffersen.

Et tett kampprogram blir enda tettere

Han understreker at Jerv har fulgt koronaprotokollen til «punkt og prikke».
– Vi søker jo råd for å være sikre på hva vi gjør. Det har vært ting både forkant og etterkant vi har undersøkt om er blitt gjort riktig.
Nå ønsker han at klubben kommer ut av det hele på en god måte.
– Ingen ønsker å være først ute med at dette skjer, men fotballen har vært forberedt på det, sier Christoffersen.
Utsettelsene fører til at et allerede tett kampprogram blir enda tettere.
– Det skaper noen utfordringer for oss. Samtidig var det viktig for oss å kommunisere til de tre lagene vi skulle møtt at vi synes det er uheldig for deres del og. Programmet er tett, sier Christoffersen.
Tidligere denne sesongen har også Branns Gilli Rolantsson testet positivt for koronaviruset. Da var det ikke nødvendig å teste resten av troppen. Om Jerv-troppen tester negativt, må de likevel sitte i ti dagers karantene. Den smittede spilleren kan først trene med laget igjen etter å ha vært symptomfri i tre dager.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53