Populære sporter
All sport
Vis alt

KBK-keeper klar for utlån til OBOS-ligaen

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 03/10/2020 klokken 20:15 GMT+2

Serigne Mor Mbaye (24) skal bruke høsten på å forsøke å redde HamKam fra nedrykk.

Serigne Mor Mbaye

Foto: Scanpix

24-åringen har spilt tolv kamper for Kristiansund denne sesongen, men er henvist til benken etter at Sean McDermott igjen ble klar for spill. I tillegg har klubben Eirik Holmen Johansen.
Eurosport meldte fredag at Mbaye var jaktet på av HamKam, og nå er han klar for klubben på et lån ut sesongen. Det bekrefter HamKam-sportssjef Espen Olsen.
– I utgangspunktet er vi veldig fornøyde med Lars Jendal, og at en så ung keeper har tatt så store steg i løpet av en sesong. Da kan man spørre seg hvorfor vi gjør dette, men akkurat nå holder han nok et litt høyere nivå enn Lars, så vi blir litt forsterket, sier Olsen og legger til:
– Vi hadde nok aldri gjort dette om vi lå midt på tabellen, men når vi ligger der vi ligger, trenger vi best mulig lag og flest mulig forsterkninger.
Før sesongen hentet klubben Mathias Eriksen Ranmark på lån fra Molde, men han pådro seg tidlig en skade. Selv etter at han var friskmeldt fortsatte unge Jendal å vokte buret, og nå er Ranmark kalt tilbake til romsdalingene.
– Lars har vært bedre, og Mathias fikk en skade som holdt ham ute av laget i tillegg. Vi måtte erstatte Mathias, og da en så god keeper som Mbaye ble tilgjengelig måtte vi bare slå til, sier Olsen til Eursport.
Han forstår at noen kan reagere på at de velger å henvise en egen, lokal unggutt som Jendal til benken dersom de har tro på ham og ønsker at han skal fortsette i klubben fremover.
– Det er overhodet ikke på grunn av mistillit til Lars. Vi blir forsterket nå, men samtidig vil vi forlenge med ham og ønsker at han skal være HamKam-keeper i flere år fremover og bygge ham opp til å bli den beste i OBOS-ligaen i første omgang.
HamKam har nå klatret vekk fra sisteplassen og opp på trygg plass etter ni poeng på de tre siste kampene. Det inkluderer to seirer i lokaloppgjørene mot Kongsvinger og Raufoss. Sistnevnte ble beseiret på bortebane lørdag.
– Det var veldig viktig. Men nå har vi vunnet fire av de siste bortekampene, men ennå ikke vunnet på Briskeby. Så det er jaggu på tide. Vi må ta Jerv nå, og er inne i en veldig viktig periode. Spillerne må skjønne at dette ikke er noen hvilepute, vi må være klar over hvor vi ligger og slåss på samme måte fremover.
Se høydepunktene:
picture

Se høydepunktene: HamKam opp på sikker plass etter seier over Raufoss

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame